RETIM, o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în localitățile din Timiș

periculoase
STPT job 1000x200

RETIM anunță că împreună cu ADID Timiș încep prima campanie din acest an de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer din zona 1 Rural a județului. Acțiunea se desfășoară până la începutul lunii martie.

Timp de o lună, locuitorii din zona 1 Rural a județului Timiș se pot debarasa legal și gratuit de obiectele și produsele periculoase. RETIM și ADID Timiș anunță că au dat startul primei campanii trimestriale din acest an de colectare a deșeurilor periculoase.

În toată luna februarie și primele zile ale lunii martie are loc prima campanie din acest an prin care compania RETIM și ADID Timiș colectează gratuit deșeuri periculoase din menajer. Dacă acestea sunt abandonate în locuri neamenajate, pot polua grav mediul înconjurător! Păstrați-le în gospodărie și debarasați-vă legal de ele doar în spații special amenajate și la operatori autorizați. Astfel, în perioada 01 februarie – 02 martie se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase din menajer în zona 1 rural a judeţului Timiş. Sunt incluse localitățile Bucovăț, Parța, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Șandra, Iecea Mare, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz și Peciu Nou”, a informat RETIM.

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase din menajer în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

tabel periculoase trim. i 2023 z1

Deșeurile periculoase din menajer sunt: ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase; ambalaje metalice care conţin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte); materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase; vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase; baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii; solvenţi, acizi, alcali; uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile; detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase; butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase; deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase; pesticide; deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

Nu se preiau în cadrul acestei campanii alte categorii de deșeuri: reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase și se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/