Cum s-a prezentat județul Timiș pe timp de pandemie. Statistica ISU Banat: 5.600 de persoane infectate și niciun angajat în luptă nu a fost infectat

Lucian Mihoc, inspector șef al ISU „Banat” Timiș, a prezentat activitățile desfășurate de la apariția primului caz în județ. În ceea ce privește activitatea Direcției de Sănătate Publică Timiș, Mihaela Valcovici, directorul Direcției, a fost prezentă pentru a completa raportul instituției, care a ajuns să stingă toate focarele de epidemie. Nicio persoană din cele două instituții angajate în lupta contra coronavirus nu a fost infectată în acest timp. 

În județul Timiș, de la debut până în prezent, au fost identificate 30 de locații care au fost utilizate ca spații de carantină instituționalizată, unde au fost carantinate aproximativ 1.500 de persoane. S-au montat 37 de corturi pentru triajul epidemiologic în cadrul spitalelor din județul Timiș. Pentru transportul persoanelor către spațiile de carantină au fost puse la dispoziția ISU Timiș 1 autocar de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și patru autobuze de la Regia Autonomă de Transport Timișoara. În perioada stării de urgență, pentru eficientizarea operațiunilor, mijloacele de transport au fost amplasate la un punct de lucru temporar pus la dispoziție de Primăria comunei Ghiroda.

De la debutul epidemiei de coronavirus, echipajele C.B.R.N din cadrul ISU Timiș au decontaminat numeroase spații aparținând unor instituții publice, precum și un număr de 600 de autospeciale și mijloace de transport persoane. Pentru decontaminarea mașinilor de intervenție și a personalului, de la debutul epidemiei s-a amenajat un sector de decontaminare în curtea Spitalului Județean de Urgență, care ulterior, având în vedere evoluția epidemiei de coronavirus și pentru eficacitate, a fost amenajat în cadrul viitorului poligon de instrucție al ISU Timiș de pe strada Sulina, apoi a fost amplasat la punctul de lucru temporar din localitatea Ghiroda.

​IGSU a achiziționat materiale de protecție pentru instituțiile medicale de ordinul zecilor de mii, din principalele materiale necesare: combinezoane complete, măști de protecție tip FFP2 și FFP3, măști simple cu trei pliuri, mănuși sterile, dezinfectanți de suprafețe și viziere. Au fost achiziționate patru aparate de ventilație mecanică.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/