Cum a rămas sculptorul fără uneltele de lucru

Sculptorul Doru Vasiuți a plecat într-o dimineață la atelierul său de lucru, dar când a ajuns acolo a avut surpriza să nu își mai găsească uneltele de creație. Acesta a constatat că hoții s-au reprofilat pe …artă.

Mai mulți hoți din Reșița și Caransebeș sunt cercetați de polițiștii cărășeni după ce au furat uneltete sculptorului Doru Vasiuți. Și modul de operare al hoților a fost unul special. Mai exact , aceștia au tăiat gratiile ferestrelor ca să intre în atelier, de unde au furat tot ce au găsit. În momentul de față, artistul este practic pus la perete. El nu poate să își realizeze operele de artă. Omul nu s-a pierdut cu firea și a anunțat imediat organele competente.

„Am venit într-o dimineţă la atelier și am văzut că nu pot deschide uşa. Nu am avut nici o bănuială pentru că uşa se mai bloca. Am adus un meseriaş ca să o spargă să putem intra. Atunci, am observat la geamul din spate că gratiile sunt taiate şi geamul între deschis. Am avut o presimţire care după ce am intrat s-a adeverit: curăţenie totală, aproape totală! Mi-au luat toate sculele electrice pe care le aveam!”, a declarat sculptorul Doru Vasiuţi.

leader board 728 x 90 px

Oamenii legii au reușit în scurt timp să identifice hoții, iar drept urmare acestora li s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat. Din acest grup infracțional fac parte și minori de la Centrul Buna Vestire din Caransebeș, care nu sunt la prima abatere.

„Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată cu privire la faptul că pe timpul nopții autori necunoscuți au pătruns în incinta unui atelier de sculptură situat în zona căminelor de nefamiliști, pe Calea Caransebeșului. În urma cercetărilor efectuate de lucrătorii de la Investigații Criminale, s-a reușit identificarea autorilor, în număr de 6, diintre care 2 minori. Infractorii au fost duși la sediul Poliției, unde au fost cercetați. În prezent li s-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, a declarat Lucian Adrian Nica, agent principal în cadrul Biroului de Investigații Criminale.

Artistul reșițean are încredere în polițiștii care se ocupă de cazul lui. Problema cea mai mare este că, în prezent, actul său de creație stagnează, iar el și-a pierdut orice speranță că își va recupera sculele. Oamenii legii fac tot posibilul ca prejudiciul să fie recuperat în totalitate.