Cum prelungești viața fierului de călcat

fierdecalcat
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

La fel ca oricare alt electrocasnic, fierul de călcat are nevoie de îngrijire pentru a funcționa mereu la capacitate maximă și pentru a te bucura cât mai mult de el. 

Poate că nu îi acorzi o atenție atât de mare precum altor aparate de uz casnic din  casa ta, însă află că întreținere corectă și periodică te poate ajuta nu numai să economisești (pentru că fierul de călcat nu se va strica prea curând), dar și ca  hainele tale să aibă un aspect curat. De ce? Pentru că în momentul în care nu este întreținut așa cum trebuie, fierul de călcat poate murdări și deteriora hainele tale  proaspăt spălate.

Hai să vedem, mai jos, care sunt cele mai bune metode de a întreține fierul de călcat:

Care sunt cauzele pentru care fierul se murdărește? 

Este firesc să îți adresezi această întrebare al cărei răspuns îl elucidăm imediat.

Inițial, ai spune că nu există motive pentru care talpa fierului de călcat se poate murdări, însă dacă stăm bine și ne gândim, apa pe care o folosești în procesul de  călcare conține calcar și minerale care se pot depune în interiorul fierului de călcat.

Bineînțeles, excepție face cazul în care apa este dedurizată și filtrată. Alte cauze ale  deteriorării sunt și scamele de pe hainele tale, care se ard în timpul călcării, iar acest lucru se întâmplă și cu balsamul de rufe pe care îl folosești sau cu hainele din  material sintetic – toate se ard în timpul procesului de călcare la temperaturi înalte  și pot dăuna fierului tău de călcat.

Când este momentul să cureți fierul  de călcat? 

Răspunsul depinde de frecvența cu care tu calci hainele. De exemplu, dacă obișnuiești să calci de câteva ori pe săptămână, este bine să cureți fierul măcar o dată pe lună sau la două luni, însă dacă nu calci chiar atât de des, poți curăța mai  rar fierul tău de călcat.

În orice caz, cele două semne care ar trebui să îți dea de gândit că este timpul să cureți fierul de călcat sunt următoarele: fierul tău de călcat nu mai alunecă pe  haine, ci întâmpini dificultăți în a călca pentru că acesta se blochează, iar cea de a  doua situație este cea în care, în loc să scoată aburi, fierul tău de călcat elimină  impurități prin găurile prin care, în mod normal, ar fi trebuit să iasă aburul.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Cum cureți corect fierul de călcat 

Curățarea fierului de călcat se referă atât la interior, cât și la exterior.

Pentru talpa fierului de călcat, poți folosi soluții speciale pentru asta sau o poți  curăța folosind o lavetă îmbibată în apă caldă și oțet. În cazul în care aceasta este foarte murdară, poți utiliza detergent și bicarbonat pentru a o curăța în profunzime.

Cât despre curățarea pe interior, este recomandată tot o soluție preparată din apă și oțet (două căni de apă și una de oțet), pe care o vei introduce în rezervorul pentru apă.

Pornește fierul de călcat, selectează funcția călcare cu aburi și în acest fel se va curăța și în interior. Unele fiare de călcat sunt prevăzute cu autocurățare, cum ar fi, de exemplu, stațiile de călcat Philips, așa că dacă ai un fier de călcat prevăzut cu această funcție, nu mai trebuie să îl cureți tu în interior pentru că își face singur treaba.

Să nu uităm nici de orificiile prin care aburul este eliminat deoarece și acestea trebuie curățate pentru că pot fi blocate de calcar și astfel îți pot distruge hainele.

Ce ai de făcut? Te sfătuim să folosești bețișoare de urechi pe care să le înmoi în apă  distilată și de care să te ajuți pentru a curăța orificiile. Șterge-le, apoi, cu o cârpă uscată și asta este tot.

Înainte de a te apuca de curățarea fierului de călcat, nu uita să citești instrucțiunile de utilizare deoarece fiecare model poate necesita un mod diferit de îngrijire și de curățare.

Îți urăm succes în acest demers și viață cât mai lungă firului tău de călcat!

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/