Cum poţi fi escrocat în Reşiţa, dacă vrei să faci un bine!

S-a întâmplat ieri, în Piaţa Reşiţa Sud. Un bătrân de 89 de ani a dat crezare unor persoane necunoscute care i-au spus că fiului lor, internat în spital, îi va fi amputat piciorul dacă nu vor plăti o sumă de bani. Iar omul i-a ajutat pe… escroci!

Ieri, 17 noiembrie, un bătrân în vârstă de 89 de ani, a depus o plângere la Poliție prin care reclama faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11, în timp ce se afla în Piața Reșița Sud, a fost abordat de o femeie și un bărbat. Aceștia i-au spus că nu sunt din oraș, dar au nevoie de un împrumut în bani pentru că fiul lor se află internat în spital ca urmare a unui accident rutier și că îi va fi amputat piciorul dacă nu vor plăti intervenția chirurgicală.

„Bătrânul a fost de acord să îi ajute, invitându-i pe cei doi escroci la domiciliul său pentru a le da bani. Ajunși în locuință, bătrânul le-a înmânat 4.000 de lei. Pentru împrumut, cei doi i-au oferit bătrânului drept garanție o geantă din fâș, tip diplomat, închisă cu lacăt, în care s-ar afla valori, pe care acesta să o păstreze până la restituirea banilor. Ulterior, bătrânul a realizat că a fost înșelat“, informează agent şef adjunct de poliţie Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Din descrierea făcută de victimă, femeia ar avea 35-45 de ani, înălțime 1,80-1,85 m, este slabă, are păr șaten şi ten deschis, iar bărbatul, gras, păr șaten și tenul deschis, ar avea 40-45 de ani şi 1,70-1,75 m înălțime. Oricine poate oferi informații legate de acest caz este rugat să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.