Un an pentru un skatepark! Primarul Nelu Popa, victimă a trecutului?

Din cauza furtului sistematic din banul public, din ultimii 25 de ani, s-au operat succesive modificări legislative care îngreunează activitatea administraţiilor publice locale. Acesta, arată Nelu Popa, este unul din principalele motive pentru care actualul primar al Reşiţei nu reuşeşte să-şi pună rapid în practică proiectele.

Primarul Reşiţei a oferit ca exemplu, în cadrul interviului transmis live pe facebook din redacţia expressdebanat.ro, situaţia skatepark-ului din municipiu. Deci a acelui skatepark care întârzie să apară!

„Am demarat crearea unui skatepark în centrul Reşiţei, în faţa Hotelului Semenic. Acţiunea e demarată undeva în luna aprilie. Suntem în noiembrie, am făcut între timp studiu de fezabilitate, caiet de sarcini, procedură de achiziţie studiu de fezabilitate, proiect tehnic, am trecut prin Consiliul Local şi nici la ora asta nu e încă pus în practică. Pentru că procedurile în administraţia publică sunt mult mai greoaie decât îmi imaginam eu. Cu siguranţă, îl vom face, dar anul acesta e trecut, iar oamenii sau copiii se vor bucura de el în primăvara anului viitor“, a declarat primarul Nelu Popa.

Acesta a explicat că, deşi la ora asta sunt „destul de mulţi bani în vistieria Primăriei Reşiţa, e foarte greu de pus în practică ce îţi propui, pentru că procedurile sunt foarte complexe, sunt foarte complicate şi necesită timp“.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Vinovată pentru această situaţie este clasa politică din ultimii 25 de ani, lasă de înţeles Nelu Popa. „Pentru că în ultimii 25 de ani s-a furat foarte mult în ţara asta, de-a lungul acestor ani s-a încercat, prin legislaţie, să se stopeze sau diminueze fenomenul ăsta infracţional, de furt din banii publici. Şi-atunci s-au creat tot felul de sisteme care s-a crezut că vor duce la o asanare a vieţii publice şi că nu se va mai fura. Dar, astfel, au fost îngreunate procedeele prin care se fac achiziţiile publice, însă furturile tot nu s-au oprit!“, a declarat primarul Nelu Popa, în cadrul interviului din redacţia Express de Banat.

Interviul integral cu primarul Nelu Popa:

banner maxagro