Cum mai ajung cărășenii într-una dintre cele mai vizitate capitale europene?

Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, accesul spre una dintre cele mai vizitate capitale de pe continent va fi restricționat… ca pe vremuri.

Cel mai probabil, cărășenii care vor alege ca destinație turistică Londra vor avea nevoie din nou de viză și de pașaport, potrivit publicației spaniole El Mundo. Și asta pentru că Marea Britanie ar putea introduce vize pentru cetățenii comunitari, începând din 29 martie 2019. Acest fapt nu doar că ar îngreuna intrarea și ieșirea în țară, dar ar produce și scumpiri în ceea ce privește călătoriile.

Pentru cei care se gândeau că varianta călătoriei cu avionul va rămâne una mai ușoară, se înșeală, pentru că Regatul Unit va ieși, prin Brexit, din „cerul deschis” al UE. De altfel, compania aviatică Ryanair a solicitat cabinetului May să negocieze un acord bilateral și să propună un plan postbrexit pentru sectorul aviatic.

Nici domeniul sănătății nu va scăpa fără probleme. Și asta pentru că asigurările de sănătate care sunt acoperite în prezent prin cardul european nu vor mai fi valabile. Și comunicarea va fi afectată, odată cu reîntoarcerea la tarifele mai mari de roaming, tarife pe care Parlamentul European a decis recent să le reducă pentru spațiul comunitar.