Cum luptă autoritățile cu abandonul școlar

Abandonul școlar a ajuns în Caraș-Severin la 5 procente. Deși față de alte județe ale țării județul stă destul de bine la acest capitol, autoritățile iau măsuri să prevină e potențială creștere a acestuia.

Cu toate că aceste cifre nu ne îngrijorează, Inspectoratul Școlar Județean nu se culcă pe o ureche, ci încearcă să diminueze și mai mult numărul cazurilor de abandon școlar, potrivit oficialilor care au putere de decizie. O noutate în acest sens, în Caraș-Severin, o constituie mediatorul școlar. Acesta are în atribuții reglarea relațiilor dintre familie și școală.

Este nevoie să facem pasul, să trecem dincolo de ceea ce înseamnă acest concept de conlocuire și să abordăm de acum încolo conceptul de conviețuire, ceea ce înseamnă o întrepătrundere de valori”, a spus Gheorghe Manda, inspector școlar.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean se află în derulare de peste un an de zile, trei mari proiecte de prevenire a abandonului școlar și al absenteismului: ”A doua șansă, o nouă șansă”, ”Grădinița estivală” și un proiect de consiliere și orientare. ”Aceste proiecte vin să preîntâmpine ceea ce s-ar putea întâmpla dacă nu s-ar derula activitățile extraordinar de provocatoare și generoase pentru diverși copii de diferite etnii din Caraș-Severin”, a subliniat inspectorul școlar.

Printre acțiunile derulate în cele trei proiecte se numără ”School after School” , un program apreciat la nivelul ministerului. În cadrul acestuia, copiii se arată foarte interesați, participă cu mare drag și astfel se reglează la foarte mulți tineri problema absenteismului.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/