Decizii de pensionare întârziate

Cei care își depun dosarele pentru pensie trebuie să știe că vor primi documentul pentru care au munci o viață întreagă de abia după 3 luni. Perioada se mărește în situația celor care solicită și recalcularea venitului.

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-a reunit ca să discute atât despre subiectul pensilor, cât și despre situația transportului local de călători sau stadiul încheierii contractelor cu furnizorii de servicii medicale. Oficialii instituțiilor care au făcut prezentările în fața membrilor comisiei nu au sesizat probleme deosebite. Singurul motiv de îngrijorare ar fi greutatea cu care se dau deciziile de pensionare. „Eliberăm cu greutate deciziile de pensionare, întregul procedeu durează cam trei luni, iar dacă oamenii cer și recalcularea venitului, atunci se întârzie și mai mult”, a spus Dorin Brăilă, directorul Casei Județene de Pensii a județului Caraș-Severin.

În ceea ce privește situația medicală în care se află județul Caraș – Severin, se pare că stăm suficient de bine, în comparație cu alte județe din țară, sunt de părere oficialii insituțiilor responsabile. În ce privește medicii de familie, județul este acoperit aproape în totalitate. Cu toate acestea însă, apar situații inedite în anumite zone ale Caraș-Severinului. „În momentul de față, la Cornereva, există un medic care a profesat în Anglia trei ani de zile, dar pentru că îi place zona, a decis aă se stabilească aici”, a spus Anton Paulescu, subprefectul județului.