Cum a îngropat Sorin Frunzăverde PDL

După o victorie amețitoare în anul 2008, atunci când Sorin Frunzăverde a ieșit președinte de Consiliu Județean și, alături de el, alți 15 consilieri PDL au primit mandate în același for, plecarea lui, în 2012, i-a lăsat pe pedeliști cu numai cinci mandate.

Candidatul USL (PNL) la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a ruinat Partidul Democrat-Liberal și l-a lăsat cu un scor năucitor de mic, atât la nivel de județ, cât și de comune și orașe. Dacă în 2008, candidatul PDL, Sorin Frunzăverde, a reușit să ia cu el în forul județean 15 aleși, din totalul celor 30, astăzi, democrat-liberalii au obținut doar cinci mandate. Asta în timp ce, USL, alianță sub sigla căreia a candidat liderul liberal, are mai mulți aleși locali decât în 2008. Astfel că, în mandatul 2012-2016, structura Consiliului Județean arată în felul următor: USL, cu 18 mandate, PDL are cinci mandate, PP-DD, patru, în timp ce UNPR va trimite în forul judeţean trei consilieri.

Plecarea din PDL
Momentul plecării lui Sorin Frunzăverde din PDL a avut loc în urmă cu aproximativ două luni. Odată cu refuzul său de a colabora cu partidul aflat la guvernare la momentul respectiv a început și migrația politică. Toți primarii PDL, cu excepția a cinci dintre ei, au dezertat din PDL și s-au înscris, fie în PNL, fie în PSD. În plus, opoziția a câștigat membri noi la Camera Deputaților și Senat, astfel că a fost posibilă schimbarea Guvernului Ungureanu.

Potrivit rezultatelor locale din 10 iunie, PNL a câștigat în Caraș-Severin 35 de primării, în timp ce PSD, 30. Celelalte 12 sunt împărțite între alte formațiuni politice din județ.

 

Comments

 1. J. Preda says:

  Acest betivan notoriu, care bea
  pana face pe el (spun oameni pe unde-l prinde noaptea, mut de beat) este o
  rusine pentru Banat. Nu trebuie sa graiasca mult, ca figura lui falsa si namba
  spune totul despre caracterul lui murdar si duplicitar. Banatenii merita mai
  mult si trebuie sa dea de pamant cu acest neispravit, care prin tradarea lui, a
  instalat guvernul penalilor, tradatorilor si plagiatorilor lui ponta – un incompetent, om fara caracter,
  plagiator si de o obraznicie greu de imaginat, cu vizibila tenta de
  schizofrenie Cam asta-i isprava betivanului tradator, care v-a ramane pentru
  todeauna o frunza neagra pentru Banat si Romania.