Cum a început reabilitarea drumului care leagă Oravița de Reșița

La solicitarea Primăriei Oravița, parlamentarul Valentin Rusu i-a interpelat pe mai marii de la centru și le-a solicitat fonduri pentru consolidarea DN 57. Până când încep lucrările însă, reprezentanții Companiei de Drumuri și Autostrăzi au dat startul reabilitării.

Angajații CNDA s-au gândit că este timpul să se apuce de lucrări pe Drumul Național 57, după ce sute de șoferi au ajuns cu mașina în service. Aceștia au luat decizia să se pună pe treabă, după ce parlamentarul Valentin Rusu l-a interpelat pe ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, explicându-i situația dezastruoasă din zonă, dar în același timp și importanța drumului vizat.

 „În urma activității mele parlamentare, care necesită deplasarea de la Reșița la cabinetul parlamentar din Oravița, m-am lovit de problema gropilor din asfalt. Cetățenii au sesizat și ei starea degradată a drumului, iar primarii din Colegiu mi-au făcut sesizări în scris. Costel Ursu mi-a înmânat o astfel de scrisoare, iar alături de primarul Oraviței am elaborat împreună acea interpelare, care a ajuns pe masa ministrului”, a declarat deputatul Valentin Rusu pentru „Express de Banat”. Acesta spune că a insistat pe linia consolidării drumului și nu doar a reabilitării lui, mai ales că există două Hotărâri de Guvern, prin care oficialii de la centru se angajează să rezolve problema.

rusu
Valentin Rusu, deputat Colegiul Oravița

Promisiuni de consolidare
Parlamentarul explică faptul că drumul este împărțit în două tronsoane . „Ambele sunt vizate pentru consolidare, în acest sens existând și două hotărâri la nivel central. Pentru Nicolinț-Oravița este HG 1288/27.12.2011, iar pentru tronsonul Oravița-Moravița e HG 1046/19.10.2011. Interpelarea mea, de fapt, vine pentru urgentarea finanțării celor două hotărâri de guvern. Problema o cunoaște toată lumea, iar prin interpelarea mea, am vrut să îi spunem ministrului să țină cont de consolidarea drumului”, precizează deputatul Valentin Rusu.

Comments

 1. Ionut says:

  Drumul de la Oravita la Stamora Moravita,este o catastrofaaaa.
  De ani de zile,de cind eu stiu..nu exista responsabilitate..cine raspunde de acest drum??DOMNILOR!!!!

 2. Ionutz says:

  Tizule si eu am aceeasi parere, sincer deja am inceput sa am o teorie a conspiratiei ca astia cu service-uri auto din Oravita si Moldova Noua dau mita la CNADNR tocmai sa nu repare drumurile, si acum cand pretul benzinei este destul de mare optiunea sa ocolesti prin Anina sau pe la sarbi sa ajungi la Oravita nu prea mai surade nimanui, mai bine mergi o data pe an sa schimbi toata articulatia, suspensia, etc si faci un imprumut la banca, care il achiti intr-un de zile, si dupa repeti pasii. E si asta o stimulare a economiei.

 3. adi says:

  Puteti sa imi spuneti daca se poate circula de la moravita la oravita fara sa bag masina bin service?