Află care sunt pașii regionalizării!

După ce oficialii instituțiilor din zona de vest a țării au elaborat primul proiect de lege pe tema regionalizării, acum sindicaliștii sunt dispuși să îmbunătățească dialogul social în interiorul structurilor administrativ-teritoriale care se vehiculează a fi înființate.

Sala de ședințe a Palatului Administrativ a fost astăzi gazda unei conferințe județene, care a avut în atenţia sa procesul de regionalizare. Acțiunea „Premise și oportunități în contextul procesului de regionalizare” a adus în atenția publicului prezent în sală minusurile care există în acest moment la nivel de regiune. Cei prezenți însă au încercat să găsească împreună soluții pentru îmbunătățirea dialogului social, în așa fel încât atunci când regiunile se vor contura să nu existe minusuri în ce privește comunicarea. Cei prezenți au precizat că un bonus al reorganizării administrativ-teritoriale ar fi atragerea banilor europeni.

„Proiectul de Lege pe care l-am propus, cred eu, e unul profund european și are în vedere principalul scop al regionalizării: descentralizarea, preluarea, practic, de către regiuni a atribuțiilor ministerelor. În acest moment, la nivel Regional, accesarea fondurilor europene nu a fost o problemă. Până la urmă, Programul Operațional Regional, la nivel național, a accesat 98 la sută din fondurile pe care le-a avut la dispoziție. Nu același lucru s-a întâmplat la nivel național, acolo unde intervine decizia ministerială. Iată un motiv în plus pentru care regionalizarea trebuie să delege din atribuțiile administrației publice centrale la nivelul acestei noi structuri administrativ-teritoriale, regiunea”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde, președintele forului județean Caraș-Severin.

Cum se realizează regionalizarea
Liderul de la Palatul Administrativ a declarat că regionalizarea nu se poate face fără modificarea Constituției. Nu va putea să devină faptică decât în 2016, odată cu alegerea prin vot direct, la fel ca și la nivel de județ, a consiliului regional și a președintelui regiunii. Asta este calea naturală de a construi regiunea. Nu de a numi de la București niște guvernatori sau prefecți. Nu avem nevoie de regiuni decât în condițiile descentralizării”, a subliniat Sorin Frunzăverde.

Liderul PNL este de părere că oamenii trebuie consultați în privința înființării regiunilor, iar tocmai din acest motiv un referendum ar fi bine-venit.

Comments

  1. nashpa says:

    lustruiti-l pe Frunzaverde si pupati-l umed. ” președintele forului județean ” ” liderul de la Palatul Administrativ”, idolul si binefacatorul nostru. se pricepe si el la toate. Dar spune numai prostii, de s infurie pana si Ponta care de obicei stie de gluma. A dres-o pana la urma El Grande Chivas, El Lider Maximo Verde Hoja

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/