Joburi pentru șomeri la Moldova-Nouă

În ultimii ani, orașul Moldova-Nouă a cunoscut o importantă evoluție din punct de vedere economic. Numai în primele două luni ale anului 2012, un sfert dintre șomerii angajați în tot județul, au fost „absorbiți” de Clisura Dunării. Orașul a început adevărata reconstrucție odată cu venirea investitorilor în zonă.

Zeci de blocuri reabilitate termic, hale de producție ridicate la tot pasul și firme care produc energia eoliană au ajutat orașul să cunoască o dezvoltare fără precedent. Dacă în anii trecuți imaginea sumbră a blocurilor părăsite lăsau impresia unui oraș părăsit, acum lucrurile s-au schimbat în bine, însă mai sunt detalii care trebuie puse la punct, astfel încât și valoarea imobialiară a apartamentelor să crească, iar zona să fie atractivă din punct de vedere turistic.

„La Moldova-Nouă s-a rezolvat problema locurilor de muncă. Momentan, sunt 360 de angajați la firma americană Delphi, iar Primăria a luat un credit în valoare de 2 milioane de lei, ca să îi pună la dispoziție o nouă hală investitorului. Acesta va crea în perioada viitoare alte 500 de locuri de muncă”, a spus Ion Chisăliță, edilul-șef al orașului Moldova-Nouă. Primarul a adăugat că veștile bune nu se opresc aici. „Moldova-Nouă a devenit un important centru socio-economic. În 2012, pentru prima dată am avut parte de o rectificare pozitivă de buget”, a subliniat Chisăliță, bucuros că a depășit perioada de criză prin care a trecut orașul.

Ce spun statisticile
La cea mai recentă Comisie de dialog social, Caius Isac, directorul de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, a confirmat în cifre declarațiile primarului. „Orașele Moldova-Nouă și Băile Herculane ocupă locul întâi pe județ la numărul de angajări. În 2012, numai în primele două luni, în orașul din Clisura Dunării s-au angajat 250 de persoane, din totalul de 660 la nivel de Caraș-Severin”, a spus șeful de la AJOFM Caraș-Severin.

În 2012, pentru prima dată am avut parte de o rectificare pozitivă de buget”, Ion Chisăliță, primar Moldova-Nouă