1,6 milioane de lei pentru drumurile din Potoc

Comuna Sasca Montană, una dintre cele mai vizitate din județ de turiști din toată țara, a primit o finanțare importantă pentru satul Potoc. Tranzitată anual de mii de turiști, localitatea va avea din 31 mai drumuri de invidiat, iar executivul va primi mai puține reproșuri de la vizitatori, că își strică mașinile.

Așezată într-o zonă de exepție a Banatului, comuna Sasca Montană, a primit 1,6 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din satul Potoc. 8% este contribuția proprie a consiliului local, iar 2% cea a locuitorilor.

„După ce Primăriile din Bozovici și Anina au semnat contracte importante pentru dezvoltarea localităților, iată că a venit și rândul satului Potoc. Aceasta face parte dintr-o zonă specială a Banatului Montan. Turismul cinegetic face ravagii, iar cel de aventură îi fascinează pe turiștii din toată țara”, a spus astăzi președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde. La semnarea contractului de finanțare a fost prezent și directorul Agenției pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, Marcel Hoară.

„Îmi cer scuze că acest eveniment nu s-a întâmplat mai devreme, ținând cont de faptul că proiectul a fost pus la punct încă din 2005 în biroul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin. Satul Potoc are 9 străzi pe care se vor face lucrări importante de infrastructură”, a spus Marcel Hoară. În ce îl privește pe edilul-șef al comunei, Ion Poplicean, acesta a precizat că localnicii, dar și turiștii așteaptă de multă vreme să circule civilat, exact ca într-o localitate europeană.

„Lungimea străzilor ce vor fi asfaltate este de 3 kilometri, iar pe lângă asfaltare, sunt sigur că va crește și valoarea caselor din zonă. Direct, vor beneficia de lucrare cei 300 de locuitori ai satului, iar indirect, cei 3.000 de turiști care vin anual să viziteze Lacul Dracului și Ochiul Beiului”, a subliniat edilul-șef, Ion Poplicean. Data limită la care se vor finaliza lucrările este 31 mai 2012. După Sasca Montană urmează semnarea unui contract de finanțare pentru orașul Oțelu-Roșu.