Luna decembrie a adus schimbări la conducerea Direcţiilor judeţene de informaţii din Banat. În sensul că fostul şef al SRI Caraş-Severin, cel care are o contribuţie importantă în condamnarea lui Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, a preluat frâiele SRI Timiş.
Colonelul Constantin Lolescu, după 5 ani la comanda Direcţiei Judeţene de Informaţii Caraş-Severin a Serviciului Român de Informaţii, a trebuit să predea ştafeta adjunctului său. Mutarea pe funcţia similară din Timiş, aflăm din surse infiltrate în sistem, nu poate fi considerată neapărat o promovare. Deşi, sub conducerea acestuia, SRI Caraş-Severin a colaborat cu procurorii DNA în multe dosare importante, contribuind astfel la eliminarea unor nume grele de pe scena publică din judeţ, precum Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, îndepărtarea lui Lolescu de la şefia Serviciului din Caraş-Severin era obligatorie. Conform unor reglementări interne ale SRI, apărute în 2011, nimeni nu mai poate sta şef în acelaşi loc mai mult de 5 ani. Acesta ar fi, deci, adevăratul motiv pentru care Lolescu a trebuit să elibereze funcţia deţinută chiar din 2011.
Şefia Direcţiei Judeţene de Informaţii Caraş-Severin a fost preluată de către Dalibor Bugnar, împuternicit la comandă. Acesta a condus Contraspionajul economic din cadrul DJI Caraş-Severin până în 2015, când a fost numit adjunct al lui Constantin Lolescu. Fostul comandant al DJI Timiş, Cătălin Peptan, a fost mutat la comanda instituţiei omonime din judeţul Iaşi.
Pentru cei care se întreabă câţi subordonaţi a avut şi câţi are acum colonelul Lolescu, spunem doar atât: Direcţia Judeţeană de Informaţii Caraş-Severin are puţin peste 100 de salariaţi, pe când la Timiş se adaugă în schema de personal structura de antitero cu obiectiv Aeroportul Internaţional Traian Vuia. În ceea ce priveşte numărul informatorilor… aici e mai simplu. Toţi suntem, fără să ştim!