UPDATE. Avem premier cărășean! Președintele Iohannis a semnat decretul!

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de premier a caransebeșeanului Sorin Grindeanu! Anunțul a fost făcut astăzi printr-un comunicat de presă.

România va avea premier cărășean! Președintele Klaus Iohannis a acceptat cea de-a doua propunere a PSD, astfel că Sorin Grindeanu va îndeplini funcția de prim-ministru al României.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI: Express de Banat a avut dreptate! România e pe cale să aibă prim-ministru din Caraș-Severin!

Sorin Grindeanu are termen de 10 zile pentru a alege miniștrii cabinetului său și a se prezenta cu noua formulă în fața Parlamentului pentru votul de învestitură.

UPDATE

Senatorul Ionuţ Chisăliţă a fost primul politician care a comentat desemnarea lui Sorin Grindeanu ca prim ministru. „Este o decizie normală, care trebuia luată repede, chiar de ieri. Preşedintele, în stilul său pas cu pas a amânat mult desemnarea. Sorin Grindeanu este unul dintre tinerii care a demonstrat, în politică şi administraţie, că se pricepe şi cred că va fi un sprijin şi pentru judeţul Caraş-Severin”, a declarat Ionuţ Chisăliţă pentru Express de Banat.

Încredere totală în abilitățile lui Sorin Grindeanu are și liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. „Am încredere în Sorin Grindeanu! Este colegul, prietenul, omul care va face totul pentru ca Echipa PSD, Coaliția PSD&ALDE să pună-n practică Programul de guvernare al PSD, onorând astfel promisiunile făcute românilor! Serios, harnic, competent, curajos, loial, patriot, responsabil – aceasta este Sorin Grindeanu!”, a declarat deputatul Ion Mocioalca, liderul PSD Caraş-Severin.

Sursă foto: Opinia Timișoarei