Express de Banat a avut dreptate! România e pe cale să aibă prim-ministru din Caraș-Severin!

explo 1000x200

Cărășeanul Sorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier! Express de Banat anunța, în 18 decembrie, că Sorin Grindeanu s-ar putea regăsi pe lista de propuneri.

România este pe cale să aibă primul premier cărășean! După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o acceptă pe Sevil Shhadeh pentru funcția de premier, PSD a propus un alt nume: Sorin Grindeanu. Acesta are o experiență politică și administrativă serioasă, a fost viceprimar al Timișoarei, ministru al Comunicațiilor și Societății Informatice, președinte al Consiliului Județean Timiș și lider al TSD, dar și al PSD Timiș.

CITEȘTE ȘI: Un cărășean, printre favoriții la postul de prim-ministru al viitorului guvern!

Liviu Dragnea și-a exprimat simpatia față de Sorin Grindeanu prin prisma faptului că este președinte de consiliu județean, dar este totodată susținut și de aripa Ponta-Sârbu, de care este foarte apropiat.

Imediat după ce a fost prezentat de Liviu Dragnea ca noua propunere PSD pentru funcția de prim-ministru, Sorin Grindeanu a ținut să le mulțumească celor din partid pentru susținere: „În primul rând le mulţumesc colegilor mei pentru votul de azi din Comitetul Executiv. E o mare responsabilitate şi simt această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit astăzi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică”.

Grindeanu spune că toate deciziile le va lua împreună cu ceilalți colegi din PSD și speră să aibă în continuare susținerea din partea președintelui social-democrat, Liviu Dragnea: „În al doilea rând am avut – dacă se poate spune aşa – o rugăminte în faţa colegilor din Comitetul Executiv Naţional, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa cu care a făcut acest program de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia. E şi un lucru simplu pentru că este un program foarte foare clar, pe etape, dar totodată e şi complicat, fiind un program complex, care se referă la foarte multe aspecte, la aproape toate aspectele vieţii noastre, de aceea a fost această rugăminte de a-mi fi tot timpul alături, şi, sigur, de a mă ajuta dacă această propunere va fi acceptată de domnul preşedinte Iohannis”.

Sorin Grindeanu este susținut și de fostul său coleg din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informatice, Silviu Hurduzeu: „Sunt convins că propunerea va fi acceptată de preşedintele României şi ţin să îi urez mult succes prietenului şi colegului meu Sorin Grindeanu şi guvernului pe care-l va conduce”. Actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, SIlviu Hurduzeu, a fost secretar de stat pe vremea când Sorin Grindeanu era ministru.

banner 970 x 250