Un cărășean, printre favoriții la postul de prim-ministru al viitorului guvern!

explo 1000x200

PSD a reușit un scor de excepție pentru ultima decadă, rezultat care-i permite să formeze aproape singur noul guvern. Cu toate acestea, președintele Iohannis a anunțat vehement că nu va desemna un premier condamnat penal, cum e cazul lui Liviu Dragnea, așa că PSD ia în calcul și alte variante. Un cărășean!

Chiar Liviu Dragnea a spus că premierul va fi membru al PSD și că va fi o nominalizare de nerefuzat. Este vorba aici despre două personalități, deja, ale vieții politice românești: Mihai Fifor, succesorul lui Ilie Sârbu la șefia grupului PSD din Senat și Vasile Dâncu, vicepremierul guvernului Cioloș. Primul, însă, este oarecum lipsit de experiența administrativă, în timp ce al doilea este legat de Dacian Cioloș, un personaj foarte hulit de către social-democrați.

Așa că se vehiculează un al treilea nume care ar putea fi nominalizat de către PSD pentru a face guvernul. Este vorba despre gugulanul Sorin Grindeanu. Acesta are o experiență politică și administrativă serioasă, a fost viceprimar al Timișoarei, ministru al Comunicațiilor și Societății Informatice, președinte al Consiliului Județean Timiș și lider al TSD, dar și al PSD Timiș.

Originar din Caransebeș, Sorin Grindeanu este fiul fostului director al Liceului Pedagogic și inspector școlar general, actualul consilier județean, Nicolae Grindeanu. Familia lui Sorin Grindeanu spune că nu și-ar dori o asemenea funcție, cel puțin nu acum, căci proaspătul tătic s-ar rupe de familie și de Banat, dar confirmă că numele lui Sorin Grindeanu este tot mai vehiculat. El este dorit și de Liviu Dragnea prin prisma faptului că este președinte de consiliu județean, dar este susținut și de aripa Ponta-Sârbu, de care este foarte apropiat.