Pașaport propriu pentru Caraș-Severin

În timp ce legea privind reorganizarea administrativ-teritorială a României stă încă pe masa de lucru a parlamentarilor, pentru că mai sunt lucruri de reglementat, Euroregiunea DKMT, din care face parte și județul Caraș-Severin, s-a pus pe treabă și promovează turismul românesc.

Euroregiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT) este o regiune europeană de colaborare transfrontalieră, înființată în urmă cu 15 ani între România, Ungaria și Serbia. Județele românești care fac parte din această regiune sunt Arad, Caraș-Severin și Timiș. Principalul scop al DKMT este dezvoltarea unei colaborări între comunitățile și autoritățile locale în domenii ca economia, educația, cultura și, nu în ultimul rand, turismul.

Programe turistice in Caraș-Severin

În această direcție, în cadrul euroregiunii, au existat de-a lungul timpului foarte multe proiecte de promovare a obiectivelor turistice. În urmă cu o lună a fost finalizat cel mai recent proiect turistic numit ”Drumuri fără frontiere, revelaţii în Euroregiunea DKMT”, care a mers pe două direcții, una a istoriei și una a vinului și gastronomiei.

”Am identificat destinații atrăgătoare pe care experții noștri în turism le-au vizitat. Am stabilit apoi traseele și conținutul broșurilor, iar apoi am orgnizat vizite de studiu, în care jurnaliști din toată Europa au putut lua contact cu nestematele ascunse după Dunăre și le pot, în acest fel, promova peste tot în lume”, a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare a Euroregiunii DKMT, Eszter Csokasi.

Euroregiunea se implică, am putea spune, mai mult decât autoritățile române în dezvoltarea și promovarea turismului în județele din vestul țării. Numai pentru acest proiect au fost tipărite peste 100.000 de broșuri în patru limbi diferite, au fost organizate vizite de studiu, la care au participat chiar și jurnaliști din Australia. Mai mult decât atât, au participat cu materiale și la târguri internaționale de turism.

Pașaport de colecție DKMT

Cel mai interesant lucru pe care cei de la DKMT l-au făcut a fost realizarea unui pașaport turistic. Doritorii pot descărca acest pașaport de pe pagina de internet. Fiecare obiectiv turistic inclus în traseele proiectului are câte o ștampilă DKMT cu care se poate viza pașaportul turistului. Cei care doresc, pot, în acest fel, să colecționeze ștampilele locurilor vizitate în pașaportul lor.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/