Cultura transformă Timișoara! Se finanțează proiecte cu două milioane de lei

proiecte culturale finantate la timisoara
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara a lansat programul „Cultura în prezent”, prin care sunt finanțate inițiative cu două milioane de lei.

A fost lansat un nou program de finanțare nerambursabilă de către Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara. Acesta se numește „Cultura în prezent” și are un buget de două milioane de lei.

Programul va finanța proiecte culturale care amplifică rolul culturii în dezvoltarea orașului și contribuie la consolidarea imaginii Timișoarei ca mediu propice libertății de creație și de expresie. De asemenea, programul încurajează inovația, pune în valoare creatori și artiști. Consolidează sistemul cultural local la nivel național și internațional. În același timp încurajează cooperarea sau coproducția locală, regională, națională și internațională. Un alt scop este activarea spațiilor publice din oraș, inclusiv a celor periferice sau nonformale și dezvoltarea unor noi categorii de public al artei și patrimoniului care cresc calitatea vieții în oraș.

Ne dorim ca programul Cultura în prezent să continue să stimuleze efervescența culturală timișoreană. Este un program menit să pună în lumină formele de expresie contemporană, relevante pentru momentul prezent, să pună în valoare creatori și artiști locali, precum și spații publice sau neconvenționale din cartierele orașului”, a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

La fel ca toate programele lansate în anul 2024, fiecare propunere de proiect pentru care se solicită finanțare prin programul „Cultura în prezent” va include o activitate cu public în cadrul evenimentului „Celebrarea orașului”. Evenimentul continuă, sub umbrela Centrului de Proiecte, și în anul 2024, în perioada 16 – 18 august.

Pot aplica la acest program de finanțare persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale/familiale, societățile comerciale sau persoanele juridice de drept privat ori public, cu excepția persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara. Înscrierea proiectelor se poate face online, până la data de 22 mai, ora 16.00. Mai multe informații despre program se găsesc AICI!

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/