Concurs gastronomic cu bucătari români, sârbi și maghiari, la Otelec în Timiș

eveniment gastronomic la otelec, in judetul timis
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Participanții la Concursul internațional de gastronomie sunt așteptați să sosească la Otelec cu vaporul. 

Concursul care are o tradiție de peste nouă ani va avea loc în 27 aprilie, pe terenul pe lângă Portul Otelec. Bucătarii care vor sosi la Otelec sunt din Titel, Serbia, locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre, dar și din Ungaria. Sunt 16 echipe în total, cu tot cu cele de români.

Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Juriul va puncta nu doar felul mâncării, ci și felul în care este pregătită. Va fi atent inclusiv la cum bucătarii își fac curățenie în locul în care pregătesc bucatele și dacă se… distrează. Concursul începe la ora 9. Bucătarii au la dispoziție patru ore să pregătească mâncarea. După jurizare, participanții pot trece la degustare.

Timișorenii care vor să participe la sărbătoare pot ajunge la Otelec cu vaporașul STPT. Biletul cu vaporetto costă 40 de lei dus-întors. Ambarcațiunea va pleca din Timișoara sâmbătă, 27 aprilie, la ora 8.30 din stația de la Catedrala Mitropolitană. Se va întoarce de la Otelec la ora 17. Cei care vor să rămână mai mult la festivalul gastronomic vor avea la dispoziție și un autobuz care va pleca din Otelec spre Timișoara la ora 20.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Este primul eveniment gastronomic local care atrage participanți străini pe calea apei. Organizații vor să facă din Otelec o destinație de turism cultural durabil. În localitate, turiștii mai pot vizita muzeul satului, iar la Iohanisfeld – galeria de design contemporan LUN.

Concursul internațional de gastronomie este organizat de Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért. Mai multe informații privind desfășurarea evenimentului pot fi obținute la tel. 0745.812.300.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/