Cultură de cannabis și laborator de hașiș, descoperite în Timiș

DIICOT a descoperit, în Timiș, o cultură de cannabis și un laborator pentru fabricarea hașișului.

Procurorii au făcut 6 percheziții în județul Timiș și au descoperit plantația și toate materialele folosite pentru a procesa droguri de risc.

„În cauză s-a reținut că, pe raza județului Timiș, mai multe persoane au înființat și întreținut o cultură canabis și au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului. În acest scop, au fost folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și transformarea în turte. Canabisul și hașișul, obținut în această modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin”, transmite DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) și un laborator de producere a rezinei de canabis (hașiș) și a uleiului de canabis prin metoda „Bubble Hash”.

droguri (1)

De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cantitățile de aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș (500 de grame), precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).

droguri (3)

droguri (4)

droguri (6)

droguri (7)

 

banner 1000 x 100 hd