Centrul Cultural Freidorf, cuprins în programul TM2023, s-a scumpit cu un milion de lei

cinema freidorf

Construirea Centrului Cultural Freidorf s-a scumpit cu un milion de lei. Consiliul Local Timișoara a aprobat majorarea pentru că proiectul face parte din programul TM2023 asumat la candidatură.

Peste 3 luni, Timișoara intră în anul în anul în care este Capitală Europeană a Culturii și multe dintre obiective nu sunt gata. Printre ele se numără și acest centru.

Pentru a fi totuși realizat, autoritățile au actualizat prețul. A crescut de 2,3 milioane de lei la 3,3 milioane de lei. Consiliul Local Timișoara a aprobat noua valoare a proiectului, precum și cheltuielile aferente.

„Suntem la câteva luni distanță de a fi Capitală Europeană a Culturii și împingem, în continuare, proiectele orașului pentru infrastructura culturală. În Freidorf, lucrăm să îmbunătățim condițiile sociale, dar și să aducem cultura în viețile oamenilor prin acest centru. Fiecare cartier poate avea viața lui culturală proprie, dacă există investiții care să o pornească, lucru care se reflectă în alocarea finanțării proiectelor culturale. Am finanțat inclusiv aici evenimente prin Centrul de Proiecte”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Intervențiile propuse prin proiect vizează investiții în reabilitarea și dotarea unei clădiri destinate utilizării publice pentru servicii sociale și activități culturale. În urma lucrărilor, viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf, de pe strada Nicolae Andreescu nr. 97, va cuprinde: o clădire pe două niveluri supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare.

Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii de tip centru de zi pentru asistență integrată: informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educare și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază. Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf.

Tot din domeniul reconversiei fostelor cinematografe mai fac parte și proiectele primăriei referitoare la cinematografele:Timiș,Fratelia, Dacia și Studio – primul cinema de artă al Timișoarei.

Cinematograful Victoria este primul dintre acestea care a fost redeschis deja, după finalizarea lucrărilor.