Cultele creștine din Timișoara, despre acțiunile din cadrul festivalului mișcării LGBT: „Aduc atingere gravă principiilor moralei creștine”

pride tm

Reprezentanții cultelor creștine din Timișoara fac un apel pentru apărarea valorilor morale creștine, ca urmare a acțiunilor care au loc în Timișoara în cadrul Festivalului Pride al mișcării LGBT. Aceștia transmit că se delimitează categoric de aceste acțiuni care contravin credinței și moralei creștine. 

„Noi, reprezentanţii cultelor creştine din Timişoara, ne exprimăm regretul că mai ales în această perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, când mulţi credincioşi se pregătesc pentru sărbătoarea bisericească şi naţională închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în oraşul nostru sunt organizate mai multe acţiuni în cadrul Festivalului Pride al mişcării LGBT. Unele acţiuni, care aduc atingere gravă principiilor moralei creştine, din cadrul amintitului festival, sunt organizate, de pildă, în Parcul Central al oraşului nostru martir, unde sunt amplasate statuia ostaşului român şi busturile marilor personalităţi timişorene, aparţinătoare tuturor etniilor şi au loc manifestările importante şi oficiale desfăşurate întru cinstirea memoriei ostaşilor, martirilor şi luptătorilor români care şi-au vărsat sângele pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării şi reîntregirea neamului.”, se arată în apelul făcut de reprezentanții cultelor creștine din Timișoara.

Ei transmit că se delimitează de aceste acţiuni, despre care susțin că sunt împotriva credinţei şi moralei  creştine.

leader board 728 x 90 px

„Totodată, rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze cu harul Său, să împlinim voia Sa cea sfântă şi să transmitem generaţiilor viitoare, nealterat, patrimoniul spiritual şi moral comun, pe care cu toţii l-am moştenit de la înaintaşii noştri, păstrat cu preţul multor jertfe. Dorim să trăim într-o Timişoară care a promovat întotdeauna bunele relaţii interetnice şi religioase şi îşi cinsteşte martirii din Decembrie 1989!”, mai transmit aceștia.

Festivalul dedicat minorităților sexuale se desfășoară până în 14 august la Timișoara și cuprinde petreceri, activități sportive, expoziții, proiecții de film și o dezbatere cu reprezentanți ai comunității LGBT. Organizatorii evenimentului au transmis că evenimentul este cuprins în programul cultural prioritar Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 Restart, al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, fiind realizat cu sprijinul primăriei.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara, aspru criticată pentru că sprijină organizarea unui festival al minorităților sexuale