„Culinaria Banatica”, proiectul inedit care promovează gastronomia din Banat

culinaria banatica @seba tătaru 2 (1)
casinoherculane by sungarden

La Timișoara a fost lansat, recent, proiectul „Culinaria Banatica”, o inițiativă inovatoare dedicată promovării gastronomiei din Banat.

„Culinaria Banatica” este numele unei inițiative inovatoare care-și propune să promoveze gastronomia și patrimoniul cultural din Banat, care a fost lansată recent la Timișoara. Potrivit inițiatorilor, Asociația HORETIM, proiectul se va desfășura până la finalul acestui an.

Printr-o serie de evenimente lunare precum micul dejun, prânzul și cina în locațiile din cadrul asociației HORETIM, cu implicarea a aproximativ 70-80 de hoteluri și restaurante, cât și prin organizarea de workshop-uri împreună cu profesori și specialiști în domeniu, proiectul își dorește educarea și implicarea comunității locale pentru a încuraja învățarea și transmiterea culturii gastronomice regionale”, au informat organizatorii.

De asemenea, Asociația HORETIM transmite că se dorește parcurgerea pașilor necesari ca Banatul să devină Regiune Gastronomică Europeană.

culinaria banatica @seba tătaru 1

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Trebuie să apropiem aceste zone: zona profesională din gastronomie, zona patronală și zona academică – lucrurile astea trebuie să se intersecteze. Avem colaboratori care vor ține seminarii pe diferite teme interesante și unice, extrase din facultăți de artă culinară și zona de antropologie culinară”. (…) Aceasta este unicitatea regiunii noastre, tocmai această multiculturalitate pe care o putem aduce la suprafață pentru că mulți am uitat-o și e momentul să o aducem la suprafață”, a explicat Corina Macri, președintele Asociației HORETIM.

Inițiativa este destinată atât locuitorilor din întreaga regiune a Banatului și din zonele învecinate, precum și persoanelor cu interese culturale și gastronomice din întreaga țară și din întreaga lume.

culinaria banatica @seba tătaru 4

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/