UPDATE. Suspiciuni de contracte cu dedicație la DRDP Timișoara

lucrari drumuri asfaltare

Consiliul Concurenţei a declanşat două investigații privind posibile trucări ale licitațiilor organizate de CNAIR, prin Direcțiile de Drumuri și Poduri. Este vizată și DRDP Timișoara.

Există suspiciuni de atribuire a contractelor de lucrări de întreținere a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea acestor direcții.

„Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de direcțiile regionale de drumuri și poduri. În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de cele două investigații: Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructură SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL și CLR-Denis Montaj SRL. 

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, a transmis Consiliul Concurenței.

Aceleași suspiciuni le au autoritățile și în cazul unor contracte a DRDP Constanța, Brașov și București.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Legea concurenței interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Update, ora 14:25

Reprezentanții DRDP Timișoara ne-au transmis că în cazul direcției, contractele „suspecte” nu au fost încă încheiate și că așteaptă și poziția Consiliului Concurenței.

„Suntem în procedură de atribuire, nu s-a atribuit nimic încă. Pentru DRDP Timișoara este vorba de contracte pentru estetică rutieră. Soluția DRDP Timișoara în ceea ce privește finalizarea acestei proceduri de atribuire va ține cont de soluția pe care o va da Consiliul Concurenței”, a transmis, pentru Express de Banat, DRDP Timișoara.

Update, ora 14:50

„Ancheta Consiliului Concurentei a pornit de la sesizări CNAIR prin Direcțiile Regionale. În cadrul licitațiilor pentru servicii de întreținere s-au observat anumite elemente care indică practici neconcurențiale în ofertare”, a transmis CNAIR.

Sursa foto: arhiva

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/