Cu WC în fundul curţii, dar conectat la internet!

Nu mai miră pe nimeni faptul că internetul a devenit un „must-have” în aproape orice regiune din lume. Pentru fiecare dintre noi, importanța unei conexiuni la internet este vitală pentru aflarea de noi informații, socializarea cu prietenii sau pur și simplu pentru găsirea unei modalități de petrecere a timpului liber.

Din totalul gospodăriilor din România, aproape trei sferturi, respectiv 72,4%, au acces în acest an la reţeaua de internet de acasă, în creştere cu 3,8 puncte procentuale faţă de anul anterior, informează INS. Dintre gospodăriile care au acces la internet de acasă, 62,9% sunt localizate în mediul urban, conform Mediafax.

În profil teritorial, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporţie de 82,1% conexiunile de bandă largă fixe, urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%. Dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de anul anterior. Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea Bucureşti – Ilfov, care constituie cel mai ridicat procentaj din ţară, urmată de regiunile Vest (88,3%) și Nord-Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia (71,0%) și Sud-Est (69,9%).

Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor: 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8 puncte procentuale.