VW, cea mai bine vândută marcă din Europa și din China, se va concentra pe mașini electrice

Fabricantul german de automobile Volkswagen va dezvolta ultima generație de vehicule echipate cu motoare cu combustie internă în 2026, urmând să treacă exclusiv pe fabricarea de mașini electrice, a anunțat strategul șef al companiei, citat de Reuters.

Volkswagen face o mutare strategică de anvergură spre vehiculele electrice, ca urmare a scandalului emisiilor din 2015, în urma căruia a plătit amenzi de peste 27 de miliarde de euro, informează Mediafax.

„În anul 2026 vom fabrica ultimul produs bazat pe un motor cu combustie”, a declarat Michael Jost la o conferință organizată de Handelsblatt, la sediul Volkswagen din Wolfsburg, Germania. Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat ca remarcile lui Jost au însemnat că VW, cea mai bine vândută marcă din Europa și din China, se va concentra pe mașini electrice.

VW va continua să-și adapteze autovehiculele pe benzină și Diesel pentru a respecta standardele de mediu pe durata de viață a acestor vehicule, dar producătorul german de mașini este acum angajat să ia măsuri radicale pentru a opri încălzirea globală, a spus Jost, citat de Mediafax.