Cu ţigările în termos, scaune şi pantofi

Poliţiştii de frontieră cărăşeni au descoperit peste o mie de pachete de ţigări cu timbru sârbesc ascunse în portbagajele a două maşini. Inventivitatea contrabandiştilor n-a reuşit să treacă testul oamenilor legii, care nu s-au lăsat până n-au scotocit în cel mai mic detaliu maşinile acestora.

Ieri după-masă, în jurul orei 16.20, poliţiştii de frontieră din cardul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani. „Poliţiştii de frontieră au găsit la controlul efectuat asupra maşinii, 750 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în portbagaj”, a precizat Alina Tănăsescu, purtător de cuvânt al frontieriştilor cărăşeni.

Mult mai inventivă s-a dovedit a fi o tânără din Reşiţa, care a fost trasă pe dreapta de oamenii legii câteva ore mai târziu. „Aproape de miezul nopţii, poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune operativ-informativă. Astfel, în jurul orelor 00:20, au oprit pe comunicaţia Oraviţa-Anina un autoturism marca “Wolksvagen Golf”, condus de Ana V., cetăţean român, în vârstă de 32 ani şi care locuieşte în municipiul Reşiţa”, a declarat Alina Tănăsescu.

Ca să introducă fără probleme tutunul sârbesc în ţară, femeia ascunsese ţigările în diferite recipiente din portbagaj: termos, lanternă, pantofi sport şi scaune, iar o parte dintre cele 277 de pachete găsite asupra acesteia erau ascunse sub hainele pe care le purta.  

„În ambele situaţii, faţă de persoanele transportatoare de ţigări de contrabandă s-au dispus măsurile legale de ridicare a mărfii şi de sancţionare a acestora conform legislaţiei în vigoare”, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră.