Premianţi la longevitate: 60 de reşiţeni au sărbătorit nunta de aur

30 de cupluri care au trecut testul timpului au fost invitate astăzi la Casa Municipală din Reşiţa. Doamnele şi domnii care au spus „Da” în urmă cu mai bine de un secol au primit diplome, flori şi urări de sănătate din partea municipalităţii.

Momente emoţionante astăzi la Casa Municipală din Reşiţa, acolo unde 30 dintre cele mai logevive perechi  au păşit din nou în sala unde se oficiază căsătoriile. Pentru că, în urmă cu cinci decenii, au spus un „Da” atât de hotărât încât i-a ţinut împreună o viaţă, cei 60 de reşiţeni s-au bucurat astăzi de recunoştinţa şi respectul municipalităţii. Pe lângă urările de bine şi viaţă lungă, cei prezenţi au primit din partea primarului Mihai Stepanescu diplome, flori, dar şi un plic cu o atenţie materială. Evenimentul s-a încheiat cu un moment festiv, invitaţii au ciocnit o cupă de şampanie şi şi-au urat unii altora „La mulţi ani”.

Secretul unei căsnicii de jumătate de secol? Doamnele trecute prin asta spun că nu e deloc simplu, ba dimpotrivă. „În primul rând depinde de firea omului, de natura lui. În plus, trebuie să înghiţi multe. Să nu credeţi că e numai miere, e şi multă fiere. Tinerilor din ziua de astăzi le spun să fie mai calculaţi şi fetele, şi băieţii. Nu la primul impas să-şi ia lumea în cap şi să plece la mama. Niciodată să nu fugă de greu, greul trebuie luat în piept”, spune Helga Jianu (foto dreapta).

De aceeaşi părere este şi doamna Atena Balaş (foto stânga). A împlinit anul acesta 56 de ani de căsătorie, dar în ceea ce priveşte şansele de reuşită ale cuplurilor tinere se declară sceptică. „Trebuie să rabzi multe unul de la altul, să te faci că nu auzi anumite lucruri şi să nu pui totul la suflet. Şi să existe înţelegere din partea amândurora. În vremurile de astăzi e mai greu, sunt probleme cu locurile de muncă, banii, tinerii nu au o locuinţă şi aşa ajung familiile să se destrame”, mărturiseşte aceasta.