Cu patru jucători de la Timișoara Saracens, naționala României s-a chinuit cu Brazilia

explo 1000x200

Stejarii aproape că s-au „topit” la tropice, după ce au câștigat la limită, cu 22-21, meciul-test jucat în Brazilia. În teren au fost și patru jucători de la Timișoara Saracens, iar clubul continuă să bifeze prelungiri de contracte cu jucătorii care erau la final de înțelegeri.

Dintre jucătorii grupării bănățene, doar Ionuț Mureșan a fost titular, în timp ce Eugen Căpățînă, Marius Iftimiciuc și Gabriel Rupanu au intrat pe parcurs. România a avut o viață destul de grea. Brazilia a condus cu 10-0, după o lovitură de pedeapsă a lui Reeves și un eseu al lui Rebolo, transformat tot de Reeves. România a dat primul eseu prin Chirica, transformat apoi de Vlaicu, însă la pauză s-a intrat cu 13-7, deoarece Reeves a mai adus 3 puncte. În repriza secundă, brazilienii au mai transformat o lovitură de pedeapsă, după care România a dat două eseuri prin Cojocaru și Chirica, transformat de Vlaicu.

Sud-americanii au dat eseu pe final, prin Tranquez și doar ratarea transformării de către Reeves a făcut ca Stejarii să evite o rușine, chiar dacă echipa României era una experimentală. Pentru jucătorii timișoreni, acum va începe vacanța. Clubul însă continua să muncească. Saracens semnează prelungiri de contracte cu cei la final de înțelegere. Săptămâna aceasta, au prelungit pe încă un sezon Sione Halalilo și Sione Taupaki.

foto: frr.ro