Polițiștii sunt cu ochii pe taximetriști

Poliţiştii i-au verificat, din nou, pe taximetriști. Șase operatori s-au ales cu sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru încălcarea legii privind transportul în regim taxi şi în regim de închiriere. Valoare amenzilor este de 5700 lei.

Oficialii de la poliție explică faptul că organizează periodic astfel de acțiuni, ca să îi identifice și sancționeze pe aceia care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului Caraş-Severin. Aceștia spun că prin activităţile ilicite desfăşurate este afectat bugetul local, dar şi siguranţa clienţilor.

„În cadrul acestor activităţi au fost vizate în special zona complexelor comerciale, pieţele agroalimentare, gări şi autogări. Conducătorul auto al unui autoturism taxi a fost sancţionat pentru că nu a pornit aparatul de taxat şi nici lampa taxi, deşi avea un client în maşină”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ.

leader board 728 x 90 px

Polițiștii le recomandă tuturor celor care vor să circule cu taximetrul, să apeleze la comenda prin dispecerat, să se informeze atent asupra tarifelor afişate și să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei. De asemenea, este recomandat sa fie evitate autovehiculele neinscripţionate, fără cupolă „taxi” sau cele ce prezintă defecţiuni vizibile.

Toate aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.