Fără infracţionalitate în rândul tinerilor!

Delincvenţa juvenilă, tot mai întâlnită în şcoli, a atras atenţia instituţiilor de învăţământ din judeţ, care se implică începând din luna decembrie a anului trecut în activităţi menită să stopeze fenomenul. Astfel a luat naştere proiectul „Delincvenţa juvenilă- o problemă a societăţii contemporane”.

Pentru că este una din şcolile unde delicvenţa juvenilă este o problemă tot mai acută, cu care se confruntă atât cadrele didactice, cât şi elevii, Colegiul Tehnic din Reşiţa va fi în luna aprilie gazda seminarului interjudeţean cu tema „Delincvenţa juvenilă- o problemă pentru şcoala noastră”. Acţiunea, programată pentru data de 4 aprilie, este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Tribunalul Caraş-Severin, Organizaţia Salvaţi Copiii filiala Reşiţa şi ISU Semenic.

În ideea că şcoala şi societatea pot preveni apariţia comportamentelor agresive în rândul tinerilor, organizatorii urmăresc pe de-o parte informarea elevilor cu privire la legislaţie şi la consecinţele faptelor lor, pe de altă parte implicarea acestora în activităţi extraşcolare şi de prevenire a criminalităţii.

La seminarul din 4 aprilie vor fi prezentate lucrări pe tema prevenirii infracţionalităţii în rândul tinerilor şi vor avea loc dezbateri pe acest subiect împreună cu elevii Colegiului Tehnic.