Cu o victorie se face primăvară? ACS Poli s-a impus cu Metaloglobus, iar Valeriu Răchită e pe cai mari

ACS Poli speră din nou la salvarea de la retrogradare, după victoria la scorul de 1-0 cu Metaloglobus București, un rezultat care i-a urcat de pe penultimul loc, 19, pe 18, dar care îi ține încă la distanță de o poziție izbăvitoare la final de sezon. Golul timișorenilor a fost marcat din penalti, după o evoluție slabă a adversarului. La final, Valeriu Răchită a fost mai mult decât volubil.

Gazdele au început ceva mai curajos meciul, cu ocazii irosite de Bădăuță, dar și un șut salvat de Geantă, bine trimis spre buturi de Buzan. Replica celor de la Metaloglobus a fost aproape inexistentă în debutul meciului. Timișorenii în schimb au mai avut șansă să marcheze după o lovitură liberă bătută de Chemin în fața porții, însă Țîgîrlaș nu a ajuns mingea. Spre finalul reprizei, Metaloglobus a reușit să fie mai periculoasă. În prima fază, după o minge pierdută de Olteanu, balonul a ajuns în careu la Potecea, care a trimis periculos, cu adversari pe el, dar puțin peste poartă. Robert Vîlceanu a avut un șut periculos, care s-a dus puțin pe lângă poartă, iar înainte de pauză, un balon șutat de Ovidiu Herea a atins în mână un fundaș timișorean, dar fără intenție de henț, astfel că nu s-a dictat penalti.

După 0-0 la pauză, Timișoara a primit penalti în repriza secundă, în minutul 54. Șutul lui Buzan a atins mâna lui Frîncu, de la o distanță mai mare ca hențul din prima repriză, iar arbitrul a dictat penalti la faza aceasta. Bădăuță a tras de la punctul cu var, iar după ce s-a făcut 1-0, Metaloglobus nu a avut o reacție grozavă. Timișorenii au mai avut două ocazii. O dată, Golda a reluat periculos cu capul din careu, dar Geantă a intervenit, iar apoi Manolache a tras puțin pe lângă buturi. Metaloglobus a avut și ea două ocazii, ulterior. În minutul 67, Plămadă a reluat periculos o minge venită dintr-o fază fixă, dar Dinu Moldovan a scos de sub bară. Apoi, în minutul 82, Caramalău a tras în bară, iar Lungu a tras în blocaj. Oaspeții nu au mai avut alte mari ocazii, astfel că s-au întors fără punct acasă.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Buzan (Golda 61′), Ant. Manolache – Bădăuţă (L. Oprea 86′), Chemin (Bilia 78′), Sidorenco

Metaloglobus: Rob. Geantă – Fl. Plămadă (Sota Mino 81′), Frîncu, Caramalău, Negotei – Andr. Lungu, Andr. Ionescu (Ghenovici 75′) – Potecea (Vl. Vlad 59′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea

Scandal după meci

Supărat de înfrângere, Ovidiu Herea s-a dus nervos spre Paramatti și arbitri după joc. Valeriu Răchită l-a ironizat și a avut chef de glume, ca și cum echipa e deja salvată de la retrogradare. „Această victorie care ne obligă. Sunt convins că suporterii noștri acum cred în salvare. Noi am crezut de la început. Un meci nu foarte spectaculos, dar noi ne-am făcut în așa fel tactica încât să câștigăm cele 3 puncte. Spectacolul sper eu să-l lăsam pe data de 2 iunie, când vom face un meci demonstrativ, și vom face spectacol, să se termine meciul 10-9, să dăm goluri din foarfecă, și cu exteriorul. Noi, Poli Timișoara, și cu suporterii. Tot staff-ul, cu președintele în poartă. Voi juca și eu. Atacant. Am jucat toată viața fundaș, acum vreau să joc atacant. Am înțeles că Ovidiu Herea era foarte nervos că a pierdut meciul și că jucătorii noștri, pe care el nu-i cunoștea, au îndrăznit să-l bată la fotbal. L-am trimis repede pe domnul președinte să aplaneze conflictul. Dar nu a fost un conflict. Așa se mai întâmplă meleuri la sfârșitul meciului”, a declarat Răchită după meci.

Laszlo Balint a criticat arbitrajul lui Sergiu Popa. „Eu zic că toată lumea a văzut: rezultat nedrept. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei. Poate un pic mai multă hotărâre la finalizare și un pic mai multă determinare la acțiunile în treimea adversă. Din păcate –  aștept să văd imaginile -, cred că din nou suntem văduviți de puncte, la fel cum am fost și la meciul cu Brăila, dintr-un penalty care a fost judecat cu o măsură diferită. În prima repriză, aceeași fază la Claudiu Herea în mâna fundașului. Nu am spus nimic, pentru că știu că nu se dă în asemenea situații. Dar eu cred că la fel ar fi trebuit să procedeze și la aceasta fază. Fundașul meu nu a avut timp să-i ferească mâna. Chiar am vorbit cu el. În fine, nu mai contează. Rămâne rezultatul. E normal să fim nervoși în condițiile în care în a doua deplasare consecutivă pierdem puncte din cauza deciziilor de arbitraj. Nu spun că sunt decizii împotriva noastră sau spun că Metaloglobus este urmărită. Nici nu mă gândesc la așa ceva. Dar din punctul meu de vedere, au fost niște situații care au fost tratate cu măsuri diferite. Situații similare și e normal. În a doua repriză, exceptând două trei cornere, nu știu dacă Poli Timișoara a reușit să-și creeze vreo situație mai periculoasă la poarta noastră. Noi am fost echipa mai pozitivă, ne-am apropiat mai mult de careul advers, care am încercat, ne-am străduit până în ultimul minut. Și e normal să intervină această stare de nervozitate. Dar trebuie să ne revenim repede. Meciul cu UTA vine după trei zile și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm”, a spus antrenorul bucureștenilor.

ACS Poli joacă din nou duminică, pe terenul Chindiei Târgoviște.

Sursă foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara