2-0 cu Metalurgistul, victoria care schimbă totul în Valea Domanului!

CSM Reșița a câștigat astăzi, pe teren propriu, 2-0 (0-0), în fața uneia dintre pretendentele la promovare, Metalurgistul Cugir, și la gruparea roș-neagră se schimbă aproape totul: starea de spirit, obiectivul, dar, totodată, nivelul de presiune și modul în care va fi tratată echipa lui Leo Doană de adversari în meciurile rămase de jucat.

CSM și Metalurgistul erau cotate la începutul ediției de campionat drept principalele favorite la promovare. Prima parte a campionatului n-a fost grozavă pentru niciuna dintre ele însă, astfel că, la un moment dat, ambele păreau ieșite din orice fel de socoteli. Returul a debutat cu multe surprize, echipele din vârful clasamentului au pierdut puncte importante, iar rosso-nerii și fotbaliștii din Cugir au profitat la maximum. Au început să lege victorie după victorie, au profitat și de pașii greșiți făcuți de Lipova, Dumbrăvița sau Cermei și au strâns lupta pentru promovare în doar câteva puncte.

Meciul de astăzi, din Valea Domanului, a căpătat astfel o importanță foarte mare. Lucru sesizabil în primele 45 de minute, în special la elevii lui Doană, care n-au îndrăznit prea mult. Mai aproape de gol au fost oaspeții, dar CSM are în Zimmermann om de bază, care scoate chiar și atunci când plonjonul pare inutil. După pauză lucrurile s-au schimbat, reșițenii au preluat inițiativa, au forțat, în timp ce Cugirului părea să-i convină și remiza. Staicu a lovit când nici măcar Doană nu mai credea că vârful său va deschide scorul și-i pregătea înlocuirea. Favoritul tribunelor a fost însă din nou la locul potrivit și a reaprins speranțele. Câteva minute mai târziu, Velcotă a majorat scorul și a tranșat soarta celor trei puncte. Sunt acum în visteria CSM-ului, care urcă pe doi, la egalitate de puncte cu Dumbrăvița, și cu un singur pas în spatele liderului, Șoimii Lipova.

„A fost un meci important pentru noi, am întâlnit o echipă bună cu care am avut o primă repriză echilibrată. A doua a fost dominată de noi din punct de vedere tactic, ne-am creat câteva ocazii și am marcat două goluri. Este al 13-lea joc de când sunt eu la echipă, am pierdut unul singur și am făcut un egal, în rest numai victorii. Am spus tot timpul că nu ne dăm deoparte dacă ni se ivește ocazia, acum locul din clasament ne obligă să ne gândim la promovare. Se va simți o presiune în plus, băieții sunt conștienți că acum avem o șansă. Se dorește promovarea, mi-o doresc și eu, dar vreau să o lăsăm mai moale cu declarațiile, sperăm să ne ajute rezultatele și să promovăm. Nu depinde numai de noi. Acum și adversarii se pregătesc altfel pentru meciurile cu noi, ne tratează altfel decât atunci când eram pe locul 10!”, a declarat antrenorul CSM-ului, Leo Doană.

Runda viitoare, CSM Reșița joacă tot acasă, sâmbătă, de la 17.00, cu Cetate Deva.