Primarul orașului de pe Valea Cernei e desființat de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, care, la fel ca majoritatea turiștilor, se arată dezgustat de prostul gust și de dezordinea tolerate de administrația publică locală.
Chiloți, sutiene și papuci de cauciuc în centrul istoric al Băilor Herculane! La fel și pe trotuarele din zona Parcului Vicol, acolo unde sunt cele mai mari și mai moderne resorturi. Între cele două puncte de atracție ale stațiunii circulă un trenuleț din care răcnesc manele. Un kitsch de la un capăt la altul! Popovici a văzut toate astea cu ochii lui. A mai spus-o. Acum, o repetă. „Herculane nu este un oraș istoric, ci extrem de istoric, ca să spun așa. Am fost recent în Herculane. Era un trenuleț care ducea copii și părinți pe nu știu unde. Erau puse la boxe manele. Așa ceva nu se poate! Dacă intrați în Herculane, de la podul principal, care are niște balustrade cred că de le vremea lui Ceaușescu, vă dați seama cât de mult prețuiește administrația locală stațiunea. Dacă ajungi în centrul stațiunii o să vezi slipi și papuci de plastic vânduți la strada principală!”, a atras atenția vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
Popovici a adus în discuție și gara care-l revoltase pe colegul de partid al primarului Miclău, omul de afaceri Romeo Dunca. Spune vicele CJ că imobilul respectiv ar trebui să fie un bastion, că acolo ar trebui să oprească turiștii, să facă poze. „Ce să faci acolo?! Parcă a căzut bomba! Deci eu sunt uluit de ceea ce se întâmplă. Cu Cristian Miclău, Herculanele doarme de 4 ani. Vine primarul Miclău și ne prezintă nu știu ce proiecte de care nu știe nimeni? Se laudă cu dezvoltă el, că face el Perla Banatului din Herculane. Ca la Ocico suntem la Herculane!”, a tunat Popovici.
Primarul Cristian Miclău nu e deranjat de manelele din trenuleț. Acesta nu este al Primăriei, ci al unei firme private. Nu știe dacă e adevărat că administrația locală ar încasa doar 100 de lei pe lună de la această societate, așa cum vorbesc gurile rele, pentru că nu a urmărit vreun profit. „Nu e al Primăriei. E o firmă privată. Am înlesnit proiectul de hotărâre pentru emiterea licenței, s-a stabilit un regulament după care funcționează, asta a fost tot. Firma plătește o redevență dacă nu mă înșel. Nu știu cât plătesc, nu mă încarc cu din astfel de lucruri. Nu e pentru a face noi profit, e pentru turiști, pentru atractivitatea stațiunii”, a explicat Miclău.