Cu markerul și hârtia, Torma explică „matematica” Guvernului PSD-ist!

untitled design set 970x90 px

Începutul de săptămână l-a avut în prim plan pe edilul de la Moldova Nouă, Adrian Torma, care, într-un video live pe Facebook, le-a dat peste nas cârcotașilor, atingând unul din punctele cele mai importante din cadrul campaniei sale electorale, de acum doi ani: transparență în cheltuirea banului public și oprirea risipei financiare.

În ultima vreme, scenariul vieții politice contemporane sună cam așa: La pomul lăudat (Guvernul), majoritatea primăriilor din țară se pot duce, în cel mai bun caz, cu mâna-ntinsă, nicidecum cu sacul! Și asta pentru că actualul guvern, care a promis marea cu sarea, a ajuns, după cum spune Torma, „să taie din bugete și să ne ardă, așa, sistematic”.

Sătul de promisiuni deșarte, primarul de la malul Dunării a adoptat o măsură de reducere a cheltuielilor din primărie, măsura adoptată și de alți primari din Caraș-Severin și nu numai: modificarea organigramei la nivelul instituției pe care o conduce.

Inspirat de modelele PSD-iste, Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu, „maistori”, cum spune Torma, în privința prezentărilor cu pixul și hârtia a sumelor acordate de stat, șeful administrației de la Moldova Nouă și-a luat inima-n dinți și le-a arătat oamenilor, schematic, infuzia de bani care a intrat în Primăria Moldova Nouă atât de la guvern, cât și cea din taxele și impozitele locale.

Între ceea ce s-a auzit (că se vor primi bani cu carul) și realitatea din teren, Torma arată că, între anii 2016-2018, cel puțin Primăriei de la malul Dunării i-a fost tăiată rația de la stat cu 20 de miliarde (în 2016, la Moldova Nouă, intrau 66 de miliarde de lei, iar în 2018 – doar 38 de miliarde de lei, deși promisiunea era undeva la 50 de miliarde de lei).

Dacă la capitolul bani de la stat orașul dunărean stă ca o bărcuță în întâmpinarea tsunami-ului, edilul arată cum, datorită mobilizării în privința taxelor și impozitelor, între 2015 (când s-au încasat 32 de miliarde de lei) și 2018 (când, până la sfârșitul anului, se estimează o sumă de 43 de miliarde de lei), la Moldova Nouă s-a înregistrat o creștere de 40%.

Referitor la scandalul care a explodat în mediul online din cauza reducerii numărului de angajați din primărie, Torma spune că nu face altceva decât să scadă cheltuielile și să sporească eficiența, lucru pe care l-a lăsat să se-nțeleagă și Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Vioricăi Dăncilă.

Mai mult decât atât, Torma nu înțelege de ce „haita mică” din Moldova Nouă (consilierii PSD și cei ai Partidului Verde) ripostează doar la mișcările pe care acesta le face, fără să analizeze și atrocitățile făcute de colegii lor, pesediștii, la nivel național: „M-am uitat la TV și am văzut minunile pe care le-au făcut PSD-iștii, cu excluderi de membrii de partid, cu tot felul de atacuri la adresa membrilor, care, până acum două-trei săptămâni, erau băieți faini și acum, dintr-o dată, pentru că au curajul să-și spună, în interiorul partidului, opinia, nu mai sunt băieți buni și trebuie executați. E de fapt un stil, mai mult nazist, decât capitalist, dar un stil pe care, dacă l-aș aplica eu la Moldova Nouă, nu e bine. La Moldova Nouă, totul trebuie făcut ca la carte, conform legii! Doar la București se execută colegii PSD, Dragnea și trupa, fără nicio stânjeneală și nu mai sare nimeni de fund în sus să spună: «bă, dar acolo ce se-ntâmplă»?”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/