Deputatul Ion Spânu: „«ROexit», o intoxicare periculoasă pentru România”

Deputat social-democrat de Caraş-Severin, Ion Spânu a făcut recent o declaraţie politică în Parlament prin care susţine că PSD nu vrea să scoată România din Uniunea Europeană.

„Asistăm, zilele acestea, în România, la apariţia unei noi dezinformări masive, propagată de acelaşi grup de persoane, cu pretenţii de analişti politici, care s-a făcut remarcat prin prezicerea a tot felul de catastrofe politice, sociale sau economice, fără niciun suport real, bazate numai pe o bogată imaginaţie. De data acesta, se încearcă aducerea în prim-plan a unei teme de dezbatere halucinante – PSD vrea să scoată România din Uniunea Europeană“, a declarat Ion Spânu.

Amintind că România a devenit stat membru cu drepturi depline al UE la 1 ianuarie 2007, deputatul PSD de Caraş-Severin subliniază că „trebuie reţinută această sintagmă – stat membru cu drepturi depline! Acest lucru înseamnă că avem atât obligaţii, cât şi drepturi în cadrul acestei comunităţi. Acest lucru însemnă că, la fel ca oricare alt stat din UE, România îşi poate apăra interesele sau imaginea, argumentat, ori de câte ori simte că este cazul“.

Procesul aderării României la Uniunea Europeană a durat aproape 14 ani, dintre care mai bine de 7 ani a fost sub coordonarea PSD, a declarat parlamentarul. „Este profund dezamăgitor şi de neînţeles ca, la aproape 12 ani de când acest proces s-a încheiat, să existe voci care să susţină că partidul din care fac parte îşi doreşte un exit din această comunitate. La fel de dezamăgitor cum există parlamentari europeni români, beneficiari direcţi ai efortului depus de PSD, care îşi fac un titlu de glorie din defăimarea României în faţa autorităţilor publice străine“, şi-a încheiat Spânu declaraţia politică.