Cu Florin Cîțu prim-ministru, România bifează cea mai rapidă revenire economică din istorie

explo 1000x200

Cu o creștere de 2,8%, România a înregistrat cel mai mare avans al PIB din UE, în comparație cu trimestrul IV din 2020, conform datelor Eurostat. O dovadă că măsurile luate de guvernul condus de prim-ministrul PNL Florin Cîțu sunt cele mai bune, consideră deputatul de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

În topul creșterilor economice urmează Bulgaria, cu 2,5%, Cipru, cu 2%, și Lituania, cu 1,8%. Multe economii au înregistrat scăderi: Germania -1.7%, Spania -0,5%, Olanda -0,5%, Slovacia 1,8%, Italia -0,4%, Portugalia – 3,3%. Datele Eurostat nu sunt complete, lipsesc economii precum Irlanda, Grecia, Luxemburg, Suedia sau Slovenia.

Economia României a crescut în schimb cu 2,8% în primul trimestru din 2021. „Este cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, spune Dumitru Rujan.

Premierul Florin Cîțu a mai anunțat că pregătește toate măsurile pentru ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. „Ce înseamnă asta pentru fiecare dintre noi? Toți românii vor beneficia de creșterea economică!”, a completat deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

banner 970 x 250