Cu doi baschetbaliști din Timișoara, naționala a obținut o victorie insuficientă cu Macedonia. Clubul alb-violet și-a programat două amicale

Naționala României de baschet masculin a învins cu 65-53 Macedonia, într-un meci disputat la Ploiești din precalificările pentru Eurobasket 2021, victorie la o diferență insuficientă pentru Vulturi, care vor fi nevoiți să joace și în faza a treia a calificărilor pentru European. În ceea ce privește SCM Timișoara, la Cupa României la 3X3, alb-violeții au avut un rezultat bun, iar zilele acestea vor juca două amicale.

La Ploiești, România trebuia să se impună cu mai mult decât diferența din succesul cu 90-76 obținut de Macedonia în meciul de la Skopje. Nu a fost însă cazul, astfel că meciul de la Pristina cu Kosovo programat duminică va conta doar pentru palmares. Nu a putut onora convocarea la lot și pivotul SCM Timișoara, Cătălin Baciu, diagnosticat cu tendinită și contuzie la mâna stânga, accidentare cu care a jucat în ultimele două meciuri la echipa de club. A jucat pentru națională însă Dragoș Diculescu (foto), peste 11 minute, fără a marca puncte. De asemenea, a evoluat și timișoreanul legitimat în Belgia, Alexandru Olah, care a jucat peste 13 minute și a marcat 5 puncte.

Rezultat bun la 3X3. Urmează amicale pentru „leii” din Banat

Cu programul naționalei, campionatul de baschet este oprit în această perioadă. Săptămâna trecută s-au jucat primele turnee ale Cupei României de baschet 3X3. SCM Timișoara a fost a treia la turneul Vest, după Oradea și Miercurea Ciuc. Primele șase merg mai departe în faza următoare. Cât despre echipa de baschet 5X5, „leii” vor juca două amicale cu maghiarii de la Kecskemet pe teren propriu. Primul va fi azi, de la ora 18, iar al doilea mâine, sâmbătă, de la 10.30. Următorul meci oficial va fi săptămâna viitoare acasă, cu Craiova.

Pentru partidele rămase până la final de sezon, clubul a decis să lase intrarea liberă. Cei care au abonament pot trece pe la club pentru returnarea contravalorii.