Află pregătirea parlamentarilor cărășeni!

Cei șapte deputați ai județului au trecut prin diferite slujbe înainte de a ajunge parte din autoritatea legiuitoare a țării. Așadar, profesori sau avocați, pădurari sau oameni de afaceri, deputații cărășeni au în spate ani de activitate profesională.

Dacă la nivelul conducerii județului se găsesc niște persoane perfecționate în diferite domenii cu diplome de doctorat și masterat, în Parlamentul României cărășenii sunt reprezentați de oameni din diferite domenii, cu un „colorit” diferit al slujbelor avute.

Activitate în învățământ și silvicultură

Așa se face că cel care și-a dedicat o viață întreagă totalitatea cunoștințelor pentru o singură unitate de învățământ este deputatul PSD Ioan Benga. Acesta, încă din anul 1978 a fost încadrat, prin repartiție guvernamentală, pe catedra de electronică de la Casa Pionierilor Caransebeș, transferat apoi la Școala Generală nr. 11, pe catedra de fizică, școală la care se află și în momentul de față, actualmente Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. De la profesor de fizică și membru în Consiliul de Administrație al liceului, Ioan Benga a ajuns și director adjunct în perioada 2011-2012, iar apoi a devenit inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Ion Tabugan, deputatul UNPR, este de profesie inginer în silvicultură, în urma liceului silvic și a facultății de silvicultură absolvite. Acesta a lucrat în cadrul mai multor ocoale silvice din județ. Din 1985, imediat după finalizarea universității, a fost repartizat la Ocolul Silvic Anina, ca inginer stagiar, trecând de-a lungul vremii pe la Băile Herculane, Sasca Montană, Berzasca și pe funcția de director al Direcției Silvice Reșița.

Deputați veterani

Cel cu tradiție în funcția de deputat este Ion Mocioalcă, din partea USL. Acesta a mai reprezentat Caraș-Severinul în  Parlament și în 2001 și 2004, în cadrul Comisiei de Agricultură și apoi al celei de Apărare. La fel ca deputatul Ion Mocioalcă, nici pentru Valentin Rusu, tot din cadrul USL-ului, nu reprezintă o noutate funcția de deputat. Așadar, acesta a mai fost ales o dată în 2008, iar înainte de a pleca în Parlament a ocupat funcția de director general al societății S.C. Drumuri și poduri S.A., și, înainte de aceasta, funcția de inspector principal asigurări în cadrul S.C. Asirom S.A.

Medici și avocați

Valeria Schelean, din partea PDL, și Valentin Blănariu, de la PP-DD, sunt cei doi deputați cu diplomă de drept. Dacă Schelean profesează în calitate de avocat, Valentin Blănariu a preferat să se axeze pe afaceri, deținând în momentul de față, ca asociat unic, societatea comercială RESIROM. Parlamentul nu este lipsit de mediul medical, fiind reprezentat de către Dan Tocuț, din partea USL. Acesta este de profesie medic ORL, activitatea sa medicală desfășurându-se în Caransebeș, la început ca medic dispensar ICM Caransebeș, apoi ca medic specialist ORL în cadrul Spitalului Municipal Caransebeș și acum medic specialist în cadrul aceleiași unități medicale. De altfel, acesta mai ocupă și funcția de consilier local în cadrul administrației locale Caransebeș și este membru fondator al Rotary Club Caransebeș.

Foto: targuriromania.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/