Cu banii pe masă! Consilierii lugojeni discută proiectul de buget pe 2020. Dosar gros cu amendamente din partea opoziţiei

Municipalitatea lugojeană are anul acesta un buget de aproximativ 200 de milioane de lei, veniturile proprii urmând a fi de circa 50 de milioane de lei. Există şi un excedent bugetar, care este de 80 de milioane de lei şi care va fi destinat exclusiv investiţiilor. Şedinţa de buget de astăzi nu va fi una uşoară, opoziţia pregătind mai multe amendamente în privinţa cheltuieli sumelor din acest an.

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj va găzdui astăzi, de la ora 14.00, şedinţa extraordinară a Consiliului Local. O parte dintre propuneri privesc obiective vechi de investiţii, care s-au aflat pe agenda administrației Boldea, în ultimii 12 ani, dar care nu sunt finalizate nici în prezent. Printre acestea sunt grădinița din Balta Lată, lucrare începută în 2007; reabilitarea alimentării cu apă, care nu este finalizată din 2008; branșamentele de apă, începute în 2009. Vedeta listei este bazinul acoperit, care a fost început în 2013, inaugurat în 2016 şi închis imediat, la fel cum este şi astăzi.

Se mai solicită sume şi pentru lucrări noi, care au nevoie de studii de fezabilitate, unul fiind pentru construirea unui spital nou la Lugoj, iar altul pentru implementarea și modernizarea infrastructurii de apă-canal din municipiul Lugoj, care să cuprindă uzine noi de apă, rețele noi de canalizare – ape uzate și ape pluviale, branșamente noi de apă, stație de epurare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Şedinţa mai are pe ordinea de zi şi proiectul legat de achiziţionarea imobilelor fostei societăţi de salubrizare Salprest, scoase la licitaţie de către executorul judecătoresc, după ce firma aparţinătoare municipalităţii a intrat în faliment.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/