Doru Cîrdei, mulțumit și nu prea. „Consiliul Județean ar trebui să țină cont de proiectele pe care le au primăriile la împărțirea banilor!”

Primarul comunei Zăvoi este mulțumit și nu prea de fondurile acordate de Consiliul Județean Caraș-Severin în urma echilibrărilor bugetare. Deși majoritatea liberală din Consiliul Județean a decis soarta banilor, colegului de la Zăvoi i-au dat doar jumătate din fondurile solicitate.

Toți banii solicitați, puțin peste 1 milion de lei, au avut rapoarte justificative solide, spune Doru Cîrdei. Cu toate astea, s-au primit 500.000 de lei, jumătate din ce s-a solicitat, dar… și așa mai mult decât în alți ani, menționează edilul comunei de pe Valea Bistrei:

Ce să spun… 500.000 de lei, ținând cont că am cerut 1.000.000 de lei. Noi avem foarte multe cofinanțări pentru proiectele în derulare, avem comuna cea mai mare din județ cu 4 școli, 4 grădinițe, 5 cămine culturale și până anul acesta am primit bani puțini. Ce am primit acum mă mulțumește și nu prea, pentru că banii ar trebui să se împartă după proiecte și nevoile pe care le are o comună, costuri cu întreținerea, utilități salarii, persoane cu handicap, indemnizații pentru aceștia și asistenții lor. Până acum, comuna Zăvoi nu a primit niciodată bani decât de bomboane, așa că mă bucur pentru ceea ce am primit anul acesta, deși sunt doar jumătate din ceea ce am cerut.”, ne-a declarat primarul comunei Zăvoi.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Făcând o comparație cu Marga, localitate a cărei primărie a primit 450.000 de lei și care are în administrare o școală, un cămin cultural și deține 700 de locuitori, Zăvoiul a primit 500.000 de lei, având 4.500 de locuitori, 5 cămine culturale și 8 unități școlare.

 

publicitate si promovare online banner maxagro