CTP, despre aspiraţiile aristocratice ale politicienilor români. „Este un Mocioalcă!“

banner publicitar

Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin, a intrat aseară în gura scriitorului şi jurnalistului Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară“, de la Digi 24.

Invitat în fiecare seară de joi în studioul „Jurnalului de seară“ de la Digi 24, la emisiunea realizată de Cosmin Prelipceanu, CTP i-a caracterizat aseară pe politicienii ajunşi la putere în România zilelor noastre. Care nu sunt doar ticăloşi, ca în Ungaria, ci şi impostori.

CTP a amintit de închiderea cotidianului Magyar Nemzet, ziar de opoziţie, având 80 de ani vechime. „Cine l-a închis, Viktor Orban? Nu, proprietarul! Proprietarul ziarului l-a închis după victoria lui Orban în alegeri. Practic, presa din Ungaria este acum aservită, subordonată puterii“, a spus Popescu, precizând apoi că dacă în România presa va ajunge în aceeaşi situaţie, mai nimeni nu se va revolta. Pe majoritatea, doar foamea şi buzunarul îi pot mişca din loc.

Se vor întemeietori de dinastie!

În acest context, CTP l-a pomenit la un moment dat pe omul politic Mocioalcă! Redăm mai jos pasajul integral, lăsându-vă pe dvs., cititorii noştri, să trageţi concluziile cele mai potrivite.

CTP: „În 27 de ani de gazetărie am învăţat acest lucru: te poţi bate cu cei mai hidoşi monştri politici şi cei mai cruzi, te poţi bate la infinit, fără să cedezi. Dar nu te poţi bate cu poporul! Dacă poporul spune «Bă, ştii ceva? Nu vreau să mă treci strada!», atunci trebuie să te duci acasă“.

Prelipceanu: „Şi nu e valabil doar pentru ziarişti, ar trebui să fie şi pentru politicieni“.

CTP: „Nu, evident, e şi pentru politicieni. Dar politicienii, în general, consideră că poporul nu-i merită. Mai toţi ăştia pe care-i vedeţi acum consideră că oameni ca ei se nasc o dată la 100 de ani. După ce au avut funcţiile astea, ceea ce-i obsedează este să se constituie ca aristocraţi, să fie întemeietori de dinastie. Înţelegeţi? Adică, să se spună, de pildă, cutare este un Mocioalcă! Ştiţi? Aşa cum spui un Popescu. Un Mocioalcă! Îmi place mult (zâmbind, n.r.) numele acestui domn, n-am nimic cu el, e un domn politician, dar are un nume superb. Toţi visează să se spună despre urmaşii lor «E un Dragnea», «E o Dăncilă». N-are nicio importanţă că în funcţiile astea n-au făcut absolut nimic, n-au produs decât aberaţii. O să scrie pe ei, acolo, «preşedintele Camerei», «prim-ministru, «şef de stat», «preşedinte» ş.a.m.d. . Şi asta o să fie suficient ca istoria să-i consemneze. Şi alţi oameni din ţara asta, din ce în ce mai puţini, şi vor fi tot mai puţini, pentru că vor pleca, oameni care au făcut şi fac lucruri foarte bune şi foarte profesioniste, nu vor fi consemnaţi de istorie şi nu vor putea spune fiilor şi fiicelor lor «Băi, eşti un Popescu, eşti o Popescu»“.