Misiune îndeplinită! Prima acțiune a Colegiului Pacienților din Caraș-Severin a fost un succes [FOTO/VIDEO]

Acțiunea de lansare a noii filiale din Caraș-Severin a Colegiului Pacienților a fost una reușită, angajații Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița muncind la foc automat joi în sala de ședințe a Consiliului Județean. Foarte mulți dintre angajații și demnitarii instituției au răspuns apelului Daianei Cornea și au mers să doneze sânge.

„Ne-am bucurat de această iniţiativă, atunci când am fost solicitaţi să ne deplasăm, pentru o colectă mobilă, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Sper ca acest exemplu să fie urmat şi de salariaţii altor instituţii. Donarea de sânge este foarte importantă. Spitalele au nevoie de sânge în orice moment. Din păcate, numărul de îmbolnăviri a crescut, însă numărul donatorilor a scăzut în ultima perioadă”, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Caraş-Severin, dr. Rodica Neaga.

La nivelul Judeţului Caraş-Severin, Colegiul Pacienţilor s-a înfiinţat cu doar două săptămâni în urmă, iar acţiunea de joi a fost prima organizată de către voluntarii acestui ONG.

„Este o iniţiativă a Colegiului Pacienţilor, care a venit cu această solicitare. Am pus spaţiul la dispoziţie şi am discutat cu colegii mei, care s-au arătat dornici să doneze sânge. Eu mă bucur că o astfel de acţiune a avut loc şi că în aceasta au fost implicaţi şi cei care activează în aparatul propriu al Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele forului judeţean, Silviu Hurduzeu.

Salariaţii CJ Caraş-Severin spun că au răspuns unei asemenea iniţiative, având în vedere că donarea de sânge este un gest umanitar care salvează vieţi, dar care are şi efecte pozitive asupra celor ce donează.