CSM Școlar schimbă antrenorul, nu și obiectivul! Promovarea – cu Leontin Doană! Dan Potocianu, trimis la juniori!

Înfrângerile din derby-ul campionatului cu Voința Lupac și din Cupa României, în fața unei echipe de Liga a V-a, au determinat schimbări pe banca tehnică a liderului Ligii a IV-a Caraș-Severin. CSM Școlar Reșița va continua sezonul cu un nou antrenor. Dan Potocianu a fost înlocuit cu Leontin Doană, încă jucător în activitate, deși se apropie de 46 de ani. Obiectivul rămâne același, promovarea în Liga a III-a.

Decizia îi aparține coordonatorului CSM Școlar Reșița, fostul fotbalist Ion Florea, care l-a anunțat pe Dan Potocianu că nu mai este antrenor, fără să-i dea vreo explicație. În locul său l-a numit fără ezitare pe Leontin Doană, jucător al echipei de Liga a IV-a și antrenor al Juniorilor A, care evoluează în Campionatul Național sub denumirea de Metalul Reșița, echipă pe care o va prelua Dan Potocianu. Această mutare era oarecum anticipată încă din decembrie, pentru că se putea observa nemulțumirea conducerii după eșecurile din finalul anului trecut. Înfrângerile cu Voința Lupac, în campionat, după un meci slab, dar mai ales cu Intersport Măureni, în Cupa României, nu le-au picat prea bine oficialilor din Valea Domanului, la gruparea sportivă cu cel mai mare buget și cea mai bună bază de pregătire din fotbalul cărășean. Și totuși CSM Școlar a încheiat turul pe primul loc, cu trei puncte avans față de Voința Lupac.

„Am considerat că este necesară o schimbare, mai ales după ultimele două jocuri ale echipei. Cel mai tare m-a deranjat meciul de Cupă de la Măureni, pe care l-am pierdut în fața unei echipe de Liga a V-a. Gheorghe Popa a vrut să facă o contestație, întrucât adversarii au jucat cu vreo trei-patru pe fals, dar nu am fost de acord să plătesc acea contestație. Ideea este să nu cheltuim bani în Cupa României. Dacă am fi câștigat acel meci, mai urma unul și LA REVEDERE! Țelul nostru este promovarea în Liga a III-a! Tocmai în ideea asta, văzând reculul echipei din ultima perioadă, am considerat că este necesar să fac această schimbare, să dăm un nou impuls echipei. E de fapt o rocadă, pentru că dacă aș fi făcut mai multe schimbări, aș fi dat peste cap programul pe care l-a pregătit Andrade Bichescu, adică un antrenor să lucreze doi ani de zile cu câte o grupă de vârstă. Așa am făcut rocada, Dan Potocianu preia juniorii lui Leo Doană, adică Juniorii A, care evoluează pentru Metalul”, a spus Ion Florea, care a driblat subiectul legat de bugetul clubului: „Despre buget nu știu nimic. Pe anul acesta nu s-a făcut bugetul. E posibil să știu mai multe săptămâna viitoare. Dar, din câte am înțeles, sută la sută rămâne același buget ca și anul trecut. Nu știu cât este, dar ne putem interesa.”
Noul antrenor al echipei, Leontin Doană, își face acum temele și se pregătește să promoveze cu CSM Școlar din dublă postură. „După cum știți, am și jucat în această echipă, cunosc o parte din jucători. De fapt pe majoritatea, dar doar de la jocuri. Acum voi avea ocazia să-i și antrenez. Sper să o fac cât mai bine și aș vrea să schimb puțin din mentalitatea unora, pentru că obiectivul nostru este promovarea în Liga a III-a. Dacă, Doamne ferește!, nu realizăm acest obiectiv, o să fie cam… greu. Se pune accent pe promovare. Majoritatea jucătorilor sunt din curtea noastră, de prin județ, și ar fi ceva benefic pentru Caraș-Severin și jucătorii de aici să avem o echipă în Liga a III-a. Pentru retur m-am gândit la câteva achiziții, dar deocamdată nu pot da nume concrete, pentru că până nu finalizăm discuțiile nu putem vorbi despre transferuri. Cel târziu săptămâna viitoare, aș putea să dau și nume de jucători ce vor juca pentru CSM Școlar”, a spus Leontin Doană.
Pregătirile liderului din Caraș-Severin vor începe luni, 18 ianuarie, în Valea Domanului. „Aș dori vreo zece zile de acomodare aici și, dacă se poate, un cantonament de 8-9 zile, la Băile Herculane sau unde o fi, în funcție de bugetul alocat”, a mai precizat noul antrenor, Leontin Doană.