Avertisment pentru prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa!

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la sancţionarea lui Adrian Tarnovieţchi!

Pe 6 octombrie 2015, după un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, inspectorii judiciari ai CSM au decis că prim-procurorul Adrian Ilarion Tarnovieţchi trebuie sancţionat, fapt pentru care i-au şi făcut un raport de sancţionare către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Inspectorii judiciari ai Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori reţineau, în motivarea acţiunii disciplinare, că procurorul Tarnovieţchi, într-un număr de 9 cauze, nu a efectuat acte de urmărire penală într-o perioadă de timp îndelungată, de la 1 an şi 3 luni la 2 ani, dosarele fiind soluţionate cu aplicarea greşită a dispoziţiilor privind prescripţia răspunderii penale.

În această dimineaţă, Secţia pentru procurori a CSM a aplicat un „avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare pentru „exercitarea funcţiei cu … gravă neglijenţă”. Hotărârea secţiei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Maria Izdrugă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, ne-a comunicat că abia mâine va putea să ne prezinte o poziţie oficială a instituţiei.