CSM Reşiţa a fost la un minut de o victorie uriaşă! Promovarea se joacă, roş-negrii au (încă) prima şansă!

Zeiţa Fortuna nu a fost azi de partea CSM Reşiţa, roş-negrii fiind egalaţi în ultimul minut de ACS Şirineasa, în derby-ul disputat pe stadionul din Valea Domanului. Însă lupta pentru promovare continuă.

Aproximativ 1000 de spectatori, dintre care 850 cu bilet de intrare, au venit azi în tribunele Stadionului „Mircea Chivu“ pentru a-şi susţine echipa favorită în meciul cu încă liderul din Şirineasa. Spunem „încă liderul“, pentru că la Comisia de Disciplină a FRF încă nu s-a tranşat cazul care ar trebui să ducă cel puţin la depunctarea ACS Şirineasa. Ceea ce înseamnă că, după meciul de azi, CSMR este cu două puncte peste Şirineasa în clasament, dacă ambele echipe îşi vor fi câştigând toate meciurile rămase de disputat, iar Şirineasa va fi penalizată cu 9 puncte. Cu o victorie azi, însă, reşiţenii ar fi putut privi către locul secund de la înălţimea a 5 (potenţiale) puncte diferenţă…

Beneficiind de un lot mult mai puternic, oaspeţii au controlat în mare parte meciul, fără a-şi crea totuşi prea multe ocazii clare de gol. Datorită angajamentului total al băieţilor săi, partida a avut scenariul anticipat şi dorit de antrenorul Daniel Opriţa, însă doar până în minutul 89.

După o jumătate de ocazie nefructificată de Staicu, roş-negrii au deschis scorul la a doua fază avută în careul advers, în minutul 28. Szijj a reuşit să ajungă în poziţie de centrare pe partea dreaptă, a trimis peste portar, la colţul lung, iar Vădrariu a înţepat decisiv mingea cu capul, din 5 metri. A fost un gol care a dat aripi întregii închipe reşiţene, aceasta reuşind să echilibreze apoi întreg jocul, până la pauză.

În a doua parte, însă, dominarea oaspeţilor a fost pe alocuri sufocantă. Cu toate astea, abia introdus în teren, Negoescu a avut şansa golului de 2-0, dar a trimis pe lângă vinclu, de la marginea careului. „Ar fi putut loba peste portar“, a spus după meci Opriţa, cu experienţa-i de atacant pur sânge. Imediat după aceea, Şirineasa şi-a creat primele şi ultimele mari ocazii în careul bănăţenilor: trei şanse de gol în două minute! La prima s-a opus spectaculos Zimmermann, dar la ultima nu a mai avut ce face, fiind învins de Cocină, printr-un şut din mijlocul careului. Era minutul 90! Au mai urmat alte 4-5 minute de prelungiri, în care roş-negrii nu au avut forţa de a reuşi un miracol. Dar nici nu au fost încurajaţi de toţi cei o mie de spectatori, excepţie făcând Guardia Ultra, vie de-a lungul întregii partide.

Împotriva unei echipe care îşi permite să-l ţină în tribună pe Mansour, respectiv a unui adversar care are în lot de fapt două echipe de valoare, Opriţa a recunoscut după meci că nu-şi putea permite să aleagă o tactică ofensivă. „Dacă ne aruncam în atac, ştiam că, la calitatea jucătorilor adverşi, puteam să luăm 4-5 goluri. Şansa noastră era să ne organizăm bine în apărare şi să marcăm pe contraatac. Aşa s-a şi întâmplat, însă, din păcate, am luat gol în ultimul minut. La fel cum s-a întâmplat şi în meciul tur cu ei, când au marcat pe final (atunci a fost 2-1 pentru Şirineasa, n.r.). Sunt dezamăgit că nu am câştigat, dar sunt şi mulţumit că nu am pierdut“, a spus Opriţa, mizând şi pe faptul că CSM Reşiţa este totuşi în poll-position în lupta pentru promovare.

CSM Reșița a jucat în formula: Zimmermann – Szijj, Bactar, Puțanu, Liuba (78, Negoescu) – Costin, Breșneni, Vaștag, Copaci – Vădrariu (64, Ene), Staicu (88, Hrudei).

Conferinta de presa CSM Resita

Gepostet von Express de Banat am Samstag, 28. April 2018