CSM Lugoj a câștigat derby-ul Banatului la volei

CSM Lugoj s-a impus cu 3-2 în derby-ul de la Timișoara cu UVT Agroland, după 110 minute de joc. Echipa din orașul de pe Timiș a început mai bine decât gazdele antrenate de suspendatul Bogdan Paul, însă adversarele au avut puterea să revină, dar nu să și câștige setul decisiv. 


Lugojul a început mai bine primul, însă Agroland s-a instalat destul de repede la conducere, dar insuficient, pentru că elevele lui Ugljesa Segrt au luat setul cu 25-22. Timișorencele au început mai bine setul, însă Lugojul le-a depășit cu 13-14 și până la urmă a luat însă un set cu 25-23. Agroland a controlat aproape în întregime setul trei, adjudecat cu 25-21. Meciul putea fi tranșat de formația din orașul de pe Timiș, care a condus cu 15-19 în setul patru, dar Agroland a revenit, și Larisa Vasilică a avut două atacuri câștigătoare pentru 25-23.

Cu 2-2 la general, meciul s-a dus în setul decisiv. Aici, CSM Lugoj a avut nervii mai tari și s-a impus cu 15-10. Vizitatoarele au avut și 14-17, dar punctul final s-a bifat după ce coordonatoarea lui Agroland, Barbora Kosekova, a greșit un serviciu. Nina Kocic a fost cea mai bună realizatoare a Lugojului, cu 24 de puncte, în timp ce la Agroland, cele mai multe puncte le-a avut Maeva Orle, 14.

Sâmbăta viitoare, de Ziua Națională, Lugojul va primi vizita Blajului, în timp ce Agroland va juca la Dinamo. Până atunci, timișorencele vor juca miercuri la Vasas Budapesta, primul meci din Cupa Challenge.

Sursă foto: Sorin Pilipeți