CSM București, asaltată de fanii timișoreni după ce a eliminat-o pe Universitatea din Cupa României

Starurile de la CSM București au fost primite ca niște adevărate superstaruri în Banat, unde au venit pentru meciul din optimile Cupei României cu Universitatea de Vest Timișoara. „Tigroaicele” au câștigat cu 38-21 un meci dominat clar și care a stârnit mai mult interes decât partidele handbaliștilor de la Poli, care tocmai au câștigat Cupa României. La final, timișorenii au năvălit pe parchet, printre jucătoarele CSM-ului.

Chiar dacă e o echipă de liga secundă, Universitatea a reușit să țină piept deținătoarei trofeului Ligii campionilor. Elevele lui Sorin Voicu au și condus, până la 8-7 în minutul 12. La pauză, bucureștencele au intrat cu 15-19, iar în repriza a doua, oaspetele au băgat „artileria grea” în teren, inclusiv portărița Paul Ungureanu, și Timișoara nu a mai avut nicio șansă. Totuși, cu un asemenea meci fără mare presiune, dar cu o situație complicată pentru CSM, prin prisma obiectivelor sale, jucătoare de top precum Oana Manea, Iulia Curea sau Aneta Udriștioiu au ratat în atac din faze simple.

La final, Bianca Bazaliu s-a și plâns de probleme medicale. Cele mai multe goluri pentru bucureștence le-a marcat Udriștioiu, 14, iar la Timișoara, Alexandra Bojan a dat 6 reușite. Dincolo de rezultat, marele câștigător e și publicul timișorean de handbal, care a dovedit că își dorește o echipă feminină. După ultimul fluier, mai ales cei mici, dar și adulții au coborât în teren pentru poze și autografe cu vedetele echipei vizitatoare.

Sorin Voicu spune că înființarea echipei de la SCM a fost o greșeală

Antrenorul Timișoarei a fost mulțumit de prestația echipei sale. „Mobilizarea fetelor în prima repriză a fost mai mare. Necunoscând adversarul pe viu, că la televizor le mai vedem, am creat așa o emulație în jurul lor, să-și dorească să lupte. Nu să câștige, dar să lupte și să nu ne facem de baftă, pentru că este o echipă de superclasă, cu jucătoare românce, cu jucătoare străine. Din punctul acesta de vedere, jos pălăria pentru fetele noastre, cât au rezistat! Fizic și psihic, au tras ușor, ușor pe margine. Eu sunt mulțumit pentru pasul acesta făcut cu acest meci de Cupa României cu o echipă bună. Paula pe undeva a închis poarta, pentru că de la 4 goluri s-au dus la 9 goluri, așa, scurt, în cinci minute. Un portar îți dă jumătate de echipă”, a precizat Sorin Voicu.

Anul trecut, SCM și-a înființat o echipă, desființată după primul sezon, ca urmare a ratării promovării în prima ligă. Voicu spune că a fost o greșeală. „Cred că s-a dorit prea mult dintr-o dată. Având deja o echipă în Timișoara, nu mai ai de ce să faci o a doua echipă. Dacă era o echipă în prima ligă și una în liga a doua, se putea vorbi altfel, ca o pepinieră pentru prima echipă. Dar când sunt două echipe modeste, e greu să faci ceva. Bunăvoință a fost, dar…”, a mai precizat antrenorul. Universitatea e pe locul 6 în seria D a ligii secunde, fără șanse la promovare.

CSM București, încântată de primirea de la Timișoara

Handbalistele au fost receptive la solicitările iubitorilor de handbal. „Am început și meciul acesta cu Timișoara foarte greu, chiar ne-au condus. Mă bucur foarte mult că am câștigat acest meci. Era de așteptat. Felicit echipa Timișoarei că a luptat până la capăt. Știam de când eram mică de publicul minunat de la Timișoara. Le mulțumim tuturor oamenilor care au venit, pentru că ne-au susținut”, a declarat Aneta Udriștioiu.

Iulia Curea a fost și ea impresionată. „Ne bucurăm și primim cu căldură dragostea lor. Asta înseamnă sportul și mă bucur că peste tot este handbal. Am avut un sezon destul de greu și continuă să fie destul de greu. Dar urmează o săptămână în care avem puțin liber, să ne recuperăm. Fetele pleacă la echipele naționale și sperăm să venim cu altă energie înapoi”, a punctat extrema stângă.